Κυριακή, Απριλίου 18, 2021

Κριτής κι' αφέντης είναι ο Θεός




Δεν θέλουμε να πάμε στο χωριό το Πάσχα. Το λέω γιατί όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται σ' αυτό. Για τις ακολουθίες του Μεγαλοβδόμαδου, τσιμουδιά ακόμη....Ίσως το φυλάνε για έκπληξη!
Εμάς όμως δεν μας νοιάζει το χωριό. Η εκκλησία μας ενδιαφέρει και το χριστιανικό Πάσχα. Να συμπορευτούμε, να συστρατευτούμε και να αναστηθούμε...Και φυσικά όχι από το σπίτι, όπως μας υποχρέωσαν πέρσι.

Φέτος μετά από έναν χρόνο υπερβολών, ψεμάτων, κατασκευασμένων ειδήσεων, αργυρίων που έρευσαν και διαφόρων άλλων ιστοριών για αγρίους, όλα είναι αλλιώς και το ξέρουν και οι εξουσίες. Το λένε άλλωστε με τον... απαλό τίτλο "ο κόσμος κουράστηκε". Ο κόσμος δεν κουράστηκε απλώς αλλά τρελάθηκε, αγανάκτησε, αμφιβάλλει πλέον σοβαρά και σε λίγο ο φόβος δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τους ανθρώπους. Το ξέρουν πολύ καλά αυτό οι εξουσιαστές και γι' αυτό είναι πλέον ορατές οι "τροποποιήσεις" και τα "μαγειρέματα" ανάλογα με τα μηνύματα που τους στέλνει ο βαθμός της αντίδρασης....

Δυστυχώς η διοικούσα Εκκλησία δεν είναι στους αντιδρώντες. Είμαστε όμως εμείς οι πιστοί και όπως λέει ο Νίκος Γκάτσος (επαναλαμβάνοντας μια μεγάλη αλήθεια) "Κριτής κι αφέντης είν’ ο Θεός και δραγουμάνος του ο λαός".

Αυτός ο Κριτής κι' αφέντης του κόσμου, δεν θα μας αφήσει έρμαια στα χέρια των δολοφόνων, αρκεί να Τον "ζαλίσουμε" στις ικεσίες και να συρθούμε στα γόνατα ταπεινοί, απλοί και μεγαλειώδεις ως ομολογητές δικοί Του και αν χρειαστεί και ως μάρτυρες!
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου