Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2023

"θα δώσουν τα πάντα στην Τουρκία γιατί χάνουν την Ουκρανία "

φώτο από fb ( ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΜΗΛΟΣ)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Θα είναι «πολύ δύσκολο» να εκτοπιστεί ο ρωσικός στρατός από την ουκρανική επικράτεια μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν, στη Γερμανία.



«Από στρατιωτική άποψη, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο να εκτοπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις από όλες τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μάιλι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί. Αλλά θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο», τόνισε.https://www.protothema.gr/world/article/1331049/ipa-polu-duskolo-na-ektopistei-o-rosikos-stratos-apo-tin-oukraniki-epikrateia-os-to-telos-tou-etous/



Οι ΗΠΑ μπορούν να διχοτομήσουν την Ουκρανία και να παραδώσουν τις δυτικές περιοχές της χώρας στην Πολωνία. Σε αντάλλαγμα, η Πολωνία θα χρειαστεί να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, πιστεύει η Hanna Kramer, συγγραφέας της πολωνικής έκδοσης Niezaleny Dziennik Polityczny (NDP).
Η ίδια εκτιμά ότι τμήματα της δυτικής Ουκρανίας μπορεί τελικά να γίνουν μέρος της Πολωνίας.
«Αν ρίξετε μια αντικειμενική ματιά στην κατάσταση, το μέλλον της Πολωνίας φαίνεται λυπηρό: μπορεί να πάρει το λεγόμενο ανατολικό Kresy( ανατολική Πολωνία), και στη συνέχεια μερικές άλλες επιπλέον περιοχές, εάν συμφωνηθεί με τις ΗΠΑ. Κανένα άλλο προνόμιο» είπε η Kramer.
https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/661634/apokalypsi-i-polonia-sxediazei-na-prosartisei-ti-dytiki-oukrania-kai-na-analavei-to-xreos-ton-150-dis-dol



ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ή με μεγάλα ανταλλάγματα πρέπει να γυρίσει στην αγκαλιά της Δυτικής συμμαχίας.
Είτε με τον Ερντογάν
Είτε δίχως τον σουλτάνο για τον οποίον μόνο " καλά λόγια" λένε... βλ. παρακάτω

" ο Economist στο κύριο άρθρο του υπογραμμίζει πως «η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν πλησιάζοντας οι εκλογές θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που σήμερα είναι μία βαθιά ελαττωματική δημοκρατία εκτός ορίων, σε μία πλήρη δικτατορία». Αναφέρει δε πως σταδιακά αφομοιώνει τους ρόλους του πρωθυπουργού, του προέδρου κόμματος και του κεντρικού τραπεζίτη στις εξουσίες του.



«Η Τουρκία έχει τις δεύτερες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραχώδη γειτονιά, ειδικά στην καμένη από τον πόλεμο Συρία. Ασκεί αυξανόμενη επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσφατα στην Αφρική. Πάνω από όλα, είναι σημαντικός ο ρόλος της στη Μαύρη Θάλασσα και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πέρυσι βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για να επιτραπεί η αποστολή περισσότερων ουκρανικών σιτηρών σε έναν πεινασμένο κόσμο», τονίζει ακόμη το άρθρο του περιοδικού"
https://www.protothema.gr/world/article/1330624/economist-rapisma-ston-erdogan-einai-dais-odigei-tin-tourkia-sti-diktatoria/



ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΟΧΗ
Θέλουν μια τύπου Ουκρανία με ένα δικό της Ζελένσκι στην εξουσία της τουρκίας στο νότιο υπογάστριο για να πιέζουν και για να γίνει αυτή ανάχωμα στο κατέβασμα της Ρωσίας στην Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή που πάει να γίνει οσονούπω Κούγκι .


Η τουρκία με τα Στενά του Βοσπόρου είναι το χρυσόμαλλο δέρας της σύγχρονης Αργοναυτικής εκστρατείας του ΝΑΤΟ στην Μαύρη θάλασσα;


Μας τα είπαν οι άγιοι πατέρες μας εδώ και χρόνια και άφησαν πολύ πίσω τους αναλυτές.


Τι θα δώσουν στην τουρκιά για τους δώσει η τουρκία το μπλογκάρισμα της Ρωσίας;
Ούτε καν θέλουμε να το σκεφτόμαστε ...


Προς το παρόν ο σουλτάνος το παίζει μάγκας και δίπορτο μέχρι να πιαστεί η αλεπού στα τέσσερα από την ίδια την "φίλη" της Ρωσία.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας











Αναρτήθηκε από Rania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου