Τρίτη, Ιουλίου 23, 2024

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: “Όλα αυτά πρέπει να γίνουν κι έχουμε συμπαραστάτες μας τους Αγίους!”







Φιλιππία Βενετσάνου
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: “Όλα αυτά πρέπει να γίνουν κι έχουμε συμπαραστάτες μας τους Αγίους!”
Χτες (19-7-2024 έγινε παγκόσμιο ψηφιακό μπλακάουτ στη Microsoft) η νέα τάξη πραγμάτων έκανε ένα πείραμα για να δουν πως ο κόσμος θα ξαναμπεί στο φόβο και στο χάος εάν διακοπούν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και εν πολλοίς τα κατάφεραν.


Όλα αυτά να τα παρακολουθείτε αλλά πιο πολύ να παρακολουθείτε την καρδία σας να μην έχει φόβο. Αυτό επιδιώκουν. Και οι δαιμονικές δυνάμεις αλλά και οι δυνάμεις του σκότους επί της γης.
Κι ο φόβος φεύγει μόνο όταν κοινωνούμε με βαθιά αίσθηση της αμαρτωλότητας και αναξιότητάς μας. Και τότε κατά ένα παράδοξο τρόπο όσο περισσότερο βλέπουμε μέσα μας τα λάθη μας, τα πάθη μας, τις αμαρτίες μας, τόσο περισσότερο φωτίζεται ο νους, λεπτύνεται λέει σήμερα που διαβάσαμε στους κανόνες.
Να κάνουμε δηλαδή ένα νου ο οποίος θα μπορεί να ερμηνεύει τα έξωθεν γεγονότα που συμβαίνουν, να μη μας πανικοβάλλουν γιατί αφού ξέρουμε την εξέλιξη της ιστορίας ότι “δει ταύτα πάντα γενέσθαι” όλα αυτά πρέπει να γίνουν. Όπως έζησαν μαρτυρικά και οι πρόγονοί μας με υπομονές πολλές έτσι θα ζήσουμε κι εμείς την εποχή μας. Κι έχουμε συμπαραστάτες τους Αγίους μας.
Αφενός λοιπόν ο νους όταν λεπτύνεται παρακολουθεί με άνεση τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του χωρίς φόβο, αυξάνει την προσευχή, την προσοχή και αρχίζει πλέον η “δεύτερη όρασις” να βλέπεις μέσα σου βαθιά και περισσότερο να αισθάνεσαι το χάος σου, το προσωπικό. Δεν σε φοβίζει τόσο το έξωθεν χάος, αλλά το έσωθεν. Αλλά επειδή συνοδεύεται από το Φως του Τριαδικού Θεού αυτό το χάος το εσωτερικό σιγά-σιγά παίρνει μορφή και η μορφή είναι ο Θεόμορφος Κύριος μας Ιησούς Χριστός!
YouTube: Μόρφου Νεόφυτος: Πυρφόρος Ηλίας, ο πυρφόρος καύσωνας και τα πυρφόρα σημεία (20-7-2024) ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου