Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2022

Ακραία πρόκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανίας – «Κατεβάστε την ελληνική σημαία»

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ FacebookTwitterTelegram


Οργή έχει προκαλέσει στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, η προκλητική απαίτηση του Αλβανού Προέδρου να κατέβει η ελληνική σημαία από το Δημαρχείο Φοινίκης.

πηγη

Μόλις λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ελληνικά χωριά της Αλβανίας, ο Μπαϊράμ Μπεγκάι επισκέφθηκε τον Δήμο Φοινίκης και αρνήθηκε να μπει στο κτίριο του δημαρχείου αν δεν κατέβαινε η ελληνική σημαία που κυματίζει δίπλα από την αλβανική, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες.


Όπως μεταδίδει το Epirus Post, ο πρόεδρος αποχώρησε τελικά χωρίς να συναντήσει τον Δήμαρχο Φοινίκης.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε βρεθεί στο Αλύκο, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των τεσσάρων Βορειοηπειρωτών που δολοφονήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα. Ένα μνημείο, το οποίο αποκαταστάθηκε με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλβανός Πρόεδρος είχε και εκεί την ίδια απαίτηση, ζητώντας να γίνει υποστολή της ελληνικής σημαίας, με τις τοπικές αρχές να ικανοποιούν το αίτημά του.
Αθανάσιος Δρούγος: Η Τουρκία δημιουργεί νέα δεδομένα με την αγορά υποβρυχίων από την Γερμανία

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρωτοφανής και προκλητική κίνηση αυτή του Προέδρου της Αλβανίας, έχει ανάψει «φωτιές» και έχει προκαλέσει σχόλια και συζητήσεις.


Ακολουθήστε μας στο Telegram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου