Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021

Α. Μητρόπουλος: Βόμβα η απόφαση του ΣΤΕ για την περικοπή μισθού και ασφάλισης στους ανεμβολίαστους

ergolavikoigr



Α. Μητρόπουλος: Βόμβα η απόφαση του ΣΤΕ για την περικοπή μισθού και ασφάλισης στους ανεμβολίαστους

Ανοίγει η πόρτα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων – Ανοιχτή η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Συνταγματική με 20 ψήφους υπέρ και 5 κατά, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε την περικοπή ολόκληρου του μισθού και της ασφάλισης των ανεμβολίαστων που δεν αφορά τελικά μόνο τους υγειονομικούς αλλά το σύνολο του πληθυσμού.

Ο καθηγητής, συνήγορος των υγειονομικών είπε στον 98.4 προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης ότι η γραμμή τους δεν ήταν κατά του εμβολιασμού, αλλά κατά της τιμωρητικής απόφασης στέρησης του συνόλου του μισθού τους, όπως και της ασφαλιστικής – συνταξιοδοτικής κάλυψης τους.

Ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη απόφαση στην Ευρώπη που νομιμοποιεί τα τιμωρητικά μέτρα καθώς κι ότι η Ολομέλεια δεν δέχθηκε την αρχή της αναλογικότητας και την ηπιότερη τιμωρία με μικρότερη περικοπή μισθού.

Ο καθηγητής έφερε και το παράδειγμα μάνας με 11 παιδιά που δεν μπορεί να εμβολιαστεί, τα προβλήματα βιοπορισμού που έχει η οικογένεια και σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς πρόκειται για απόφαση που αφορά στο σύνολο του πληθυσμού και άνοιξε το παράθυρο στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου