Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2021

Ιλινόις: Δικαστής αφαίρεσε την συνεπιμέλεια παιδιού από την μητέρα του, μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί

Prime News

x

Μια μητέρα από την Αριζόνα των ΗΠΑ, γνωστοποίησε ότι ένας δικαστής της κομητείας Κουκ στην πολιτεία του Ιλινόις, αποφάσισε να αφαιρέσει τα γονικά της δικαιώματα λόγω της άρνησής της να κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19.


Η Ρεβέκκα Φίρλιτ δήλωσε στο FOX 32 του Σικάγο ότι ο δικαστής της κομητείας, Τζέιμς Σαπίρο, διέταξε να της αφαιρέσουν τον γονεϊκό χρόνο γονέων με τον γιο της μέχρι να εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, η Φίρλιτ εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με τον πρώην σύζυγό της, με σκοπό την «ακρόαση υποστήριξης παιδιών» που περιλάμβανε τον 11χρονο γιο τους. Οι δυο τους έχουν χωρίσει εδώ και επτά χρόνια και μοιράζονται τον χρόνο επιμέλειας και γονέα.

Ξαφνικά, ο δικαστής την ρώτησε αν είχε εμβολιαστεί. Η Φίρλιτ είπε ότι δεν το έκανε, επειδή αντιμετώπισε άσχημες αντιδράσεις στα εμβόλια στο παρελθόν.
Εκπρόσωπος του Σαπίρο είπε στο FOX 32 ότι ο δικαστής δεν μπορεί να σχολιάσει την απόφαση λόγω του συνεχιζόμενου χαρακτήρα της υπόθεσης.

Επέβαλε τις απόψεις του. Και μου στέρησε τον γιό μου. Μου λείπει ο γιος μου περισσότερο από οτιδήποτε. Δεν τον έχω δει από τις 10 Αυγούστου», είπε ο Firlit για τον Shapiro. Η δικηγόρος της, Aρνετ Φέρχολζ, πιστεύει ότι ο δικαστής ξεπέρασε τα όριά του.

«Το δικαστήριο υπερέβη σαφώς την εξουσία του αναστέλλοντας τον χρόνο ανατροφής της μητέρας όταν το ζήτημα για το οποίο συν εκλήθη ήταν η διαφορές για την συνεπιμελεια. Ο πατέρας του παιδιού έφερε το θέμα στο δικαστήριο, χωρίς να έχει ενημερωθεί η μητέρα και ο δικαστής της στέρησε την πλήρη ακρόαση επί του θεματος του εμβολιασμού, το ζήτημα βρίσκεται τώρα ενώπιον του εφετείου του Ιλινόις» δήλωσε η Φέρνχολζ.

Ο Τζέφρι Λέβινγκ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πρώην σύζυγο της Φίρλιτ στην υπόθεση επιμέλειας, είπε στην εφημερίδα Chicago Tribube ότι ενώ η απόφαση του δικαστή Σαπίρο εξέπληξε αρχικά τόσο αυτόν, όσο και τον πελάτη του, εν τέλη την υποστηρίζουν.

«Υπάρχουν παιδιά που πέθαναν εξαιτίας του COVID. Νομίζω ότι κάθε παιδί πρέπει να είναι ασφαλές. Και συμφωνώ ότι η μητέρα πρέπει να εμβολιαστεί», δήλωσε ο Λέβινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου