Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021

Στη Marfin πέθαναν 3 ή 4 ;



Αλήθεια, εσείς θυμάστε πόσους νεκρούς άφησε η τραγωδία στη Marfin;
3 ή 4;
Πού το θυμήθηκα, ε;


Ας ξετυλίξουμε το γαϊτανάκι των γεγονότων που μας θύμισαν την τραγωδία.


Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».






Να θυμίσουμε ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, γιατρός στο επάγγελμα, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αφού πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία, η οποία διαγνώστηκε στην ηλικία των δεκατεσσάρων μηνών. Η περίπτωσή του έγινε η αφορμή να αλλάξει ο νόμος περί σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις, όταν αρίστευσε στο Γυμνάσιο. Ήταν ο πρώτος σημαιοφόρος μαθητής που παρήλασε με αμαξίδιο.






Σχεδόν αμέσως μετά την έγκριση του ψηφίσματος, δέχθηκε έντονα πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως μέσα από τα social media. Μερίδα ΜΜΕ που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, με μπροστάρη την «Αυγή» τον κατηγόρησαν ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς».

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η "μεταρρύθμιση" προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τη σκυτάλη πήρε το κυβερνών κόμμα, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ άδειασε τον βουλευτή του τονίζοντας «Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του». Να σημειωθεί ότι οι άλλοι ευρωβουλευτές της ΝΔ (Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης) είπαν «όχι».

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε συνέντευξή του δήλωσε πως: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Ύστερα από όλα αυτά, ας κάνουμε μερικές διαπιστώσεις/σκέψεις:

Το ψήφισμα μιλούσε για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού, όχι για τις εκτρώσεις. Κάποιους τους βόλευε να το πάνε εκεί που ήθελαν. Ας θυμηθούμε την παραπλανητική πληροφόρηση που έκαναν τα ίδια τα ελληνικά hoaxes (!) για την αφίσα στο Μετρό που αφορούσε στο αγέννητο παιδί, μόνο και μόνο για να ταιριάζει στο αφήγημά τους.

Τα κόμματα -και συνακόλουθα οι βουλευτές του- εκφράζονται ανάλογα με το τι θα φέρει ψηφαλάκια. Είναι υπέρ των δικαιωμάτων των αναπήρων, αλλά την ίδια ώρα μιλάνε για αυτοδιάθεση των γυναικών, όταν κυοφορούν άρρωστα έμβρυα.

Είναι προφανές ότι ο Κυμπουρόπουλος μίλησε εξ ονόματος των αγέννητων ΑμεΑ, αν τασσόταν κατά του ψηφίσματος θα υπονόμευε την ίδια του την ύπαρξη.

Τελικά, για να έλθουμε στο ερώτημα του τίτλου, πόσους νεκρούς άφησε η τραγωδία στη Μαρφίν; 3 ή 4;







ΥΓ1. Και κάπου μακριά ο Χίτλερ τρίβει τα χέρια του από χαρά, που μέχρι και οι αριστεροί ασπάζονται τις θεωρίες του για ευγονική.

ΥΓ2. Ένα μεγάλο μέρος των εφήβων πιστεύει ότι η έκτρωση είναι μορφή αντισύλληψης. Ας το διαβάσουμε δύο φορές αυτό το τελευταίο, όσοι περνάμε το μισό της ημέρας κρατώντας κιμωλία μπροστά σε έναν πίνακα (ή τους τελευταίους μήνες στον εικονικό πίνακα του webex).

ΥΓ3. Τα ονόματα των τεσσάρων νεκρών της τραγωδίας της Marfin είναι:

Επαμεινώνδας

Παρασκευή

Αγγελική και

το 4 μηνών κυοφορούμενο μωρό της.

Ας πούμε απόψε ένα «Κύριε ελέησον» για τις ψυχούλες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου