Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2024

ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ
ΒΙΝΤΕΟ

Η δήλωση της διευθύντριας του ΕΛΙΑΜΕΠ που παρομοίασε την εθνική μας κυριαρχία με «πατάτες στη λαϊκή» προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να προετοιμάζεται για σοβαρές υποχωρήσεις στην εθνική κυριαρχία. Μετά τη σοκαριστική συνέντευξη του υπουργού Γεραπετρίτη και τις δηλώσεις-«βόμβα» του Ερντογάν για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, οι νέες δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΛΙΑΜΕΠ στην ΕΡΤ ενισχύουν τις ανησυχίες για την εθνική μειοδοσία.

Σοκαριστικές Δηλώσεις για Διαπραγμάτευση της Εθνικής Κυριαρχίας


Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η Μαρία Γαβουνέλη αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα διαπραγματευτεί μόνο την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αλλά ακόμα και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Πρόκειται για μια αδιανόητη εξέλιξη, καθώς η ζώνη της αιγιαλίτιδας αποτελεί τον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας.


Η δήλωση που προκάλεσε την πιο έντονη αντίδραση, όμως, ήταν η παρομοίωση της εθνικής κυριαρχίας με… «πατάτες στη λαϊκή», με τα λόγια της ίδιας της διευθύντριας του ΕΛΙΑΜΕΠ, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με παρόμοιο τρόπο….




Αντιδράσεις σε Σχόλια για Διαπραγμάτευση Αιγιαλίτιδας Ζώνης από τη Διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ


Η αντίδραση του παρουσιαστή της εκπομπής ήταν χαρακτηριστική, όταν εξέφρασε την απορία του για το σχόλιο της κ. Γαβουνέλη ότι είναι λογικό να διαπραγματευτούμε την αιγιαλίτιδα ζώνη. Εκείνη απάντησε, υπογραμμίζοντας: «είναι λογική της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, είτε φτιάχνουμε την αιγιαλίτιδα…».


Η φράση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς η αιγιαλίτιδα θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας, και η τοποθέτησή της σε διαπραγματευτική ατζέντα ξενίζει και ανησυχεί πολλούς.

Προειδοποιήσεις για Εγκατάσταση Εθνικών Δικαιωμάτων




Η αποκάλυψη αυτή στην κρατική τηλεόραση αποκτά σοβαρές διαστάσεις, καθώς συνιστά ομολογία μιας ασύλληπτης προδοσίας εις βάρος της Ελλάδας. Η αναφορά στη δυνατότητα διαπραγμάτευσης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τη διεύθυνση του ΕΛΙΑΜΕΠ γεννά ανησυχίες για τις προθέσεις της.


Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι διαρροές που προετοιμάζουν το κλίμα για την οριστική εγκατάλειψη των 12 ναυτικών μιλίων. Αυτές οι πληροφορίες εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να εξετάζει ακόμα και την ύστατη κόκκινη γραμμή για τον γενικό κανόνα των 6 ν.μ. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί έντονη αβεβαιότητα και προκαλεί ανησυχίες για την εθνική κυριαρχία της χώρας.


Απαιτήσεις της Τουρκίας για Διαπραγματεύσεις


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hürriyet», ο Φιντάν πρέπει να θέσει σοβαρές λύσεις του Αιγαίου κατά τη συνάντησή του με τον Γεραπετρίτη. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει μια συνολική λύση για το Αιγαίο, η οποία θα περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία στα νησιά, το FIR και θα καλέσει την Ελλάδα σε διαφορετική περίπτωση να άρει τις αντιρρήσεις της για την προσφυγή στη Χάγη.


Προσπάθειες Επίλυσης Διαφορών με Υπογραφή Ερντογάν


Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Μητσοτάκη για την αναζήτηση λύσης στα διμερή ζητήματα. Συγκεκριμένα, προϊδέασε ότι ο Φιντάν θα μεταβεί στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με τα επίμαχα θέματα.




ΠΗΓΗ



Αναρτήθηκε από Romanos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου