Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

Αποκάλυψη – σοκ! Κλάους Σβαμπ σε Μητσοτάκη: «Προώθησε την κλιματική αλλαγή, προετοίμασε τον κόσμο για εναλλακτικούς τρόπους διατροφής»


O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλμπερτ Μπουρλά.


Πρόκειται για μια διεθνή διάκριση του Atlantic Council, η οποία απονέμεται σε επιλεγμένες προσωπικότητες, με τις φετινές βραβεύσεις να περιλαμβάνουν επίσης την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον πρόεδρο της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο και την κορυφαία παραγωγό ταινιών Μίκι Λι από τη Νότια Κορέα.

Ο κ. Μπουρλά δήλωσε αρχικά «ενθουσιασμένος με το προνόμιο να παρουσιάζει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, καθώς λαμβάνει την ανώτατη τιμή του Atlantic Council για τους παγκόσμιους πολίτες» και τον χαρακτήρισε ως «έναν οραματιστή υπέρμαχο μιας νέας εποχής οικονομικής ευημερίας, έναν ηγέτη αφοσιωμένο στη χώρα του που κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Έναν ταπεινό ηγέτη, του οποίου η επανεκλογή έδειξε ότι τηρεί τις πολιτικές του υποσχέσεις, ενώ παράλληλα έχει τον σεβασμό των ηγετών του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε τον κ. Μπουρλά για την τιμητική εισαγωγή του και «τόνισε ότι αυτό το βραβειο ανήκει σε όλους τους Έλληνες για την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους, για όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για λίγα λεπτά και με τον Κλάους Σβαμπ ο οποίος του επισήμανε ότι θα πρέπει να πάρει μέτρα για την κλιματική αλλαγή και να αρχίζει να προετοιμάζει τον κόσμο για την λειψυδρία και τους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διατροφής των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου