Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

Ρίχνουν την ημερολατρία ως δόλωμα για να παρασύρουν τους Ορθοδόξους να δεχθούν τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τον γραμματέα του διαβόλου, τον πάπα



Ένας σχολιαστής θεώρησε σημαντικό να επισημάνει την κάτωθι πρόταση από το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως για τον σχεδιαζόμενο, βλάσφημο κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους αιρετικούς. Η πρόταση αυτή λέει:



«Ἐν τῷ πνεύματι τούτῳ, ἐκφράζεται ὁμοθυμαδόν ἡ εὐχή ὁ κοινός ἑορτασμός τοῦ Πάσχα κατά τό ἑπόμενον ἔτος ὑπό τῆς Ἀνατολικῆς καί Δυτικῆς Χριστιανοσύνης, νά μή ἀποτελέσῃ μίαν εὐτυχῆ ἁπλῶς σύμπτωσιν, ἀλλά τήν ἀπαρχήν τῆς καθιερώσεως κοινῆς ἡμερομηνίας διά τόν ἑορτασμόν του κατ᾽ ἔτος, συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.»



Δηλαδή η αμαρτωλή σύναξη επικαλείται τρόπον τινά μία ημερολατρία για να παραβλεφθεί η δεινή πραγματικότητα του κοινού εορτασμού του Πάσχα με τους αμετανόητους παπικούς. Καταφεύγουν σε μία νοοτροπία θεώρησης του χρόνου ως δόγμα την οποία οι ίδιοι καταδίκαζαν όταν την έβλεπαν σε μερίδα πιστών του Παλαιού Ημερολογίου. Μας προβάλλουν το θέμα της κοινής ημερομηνίας «συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.» με τέτοιον αναβαθμισμένο τρόπο για να αγνοήσουμε τις ουσιαστικές και υπαρκτές διαφορές στους παπικούς με τους οποίους θα συνεορτάζουμε.


Ημερολάτρες εμείς δεν είμαστε για να πούμε ότι και με το διάβολο μπορούμε να κάνουμε κοινό Πάσχα αρκεί η καθιέρωση κοινῆς ἡμερομηνίας, γίνει «συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας»!! Είμαστε Ορθόδοξοι και Πάσχα κάνουμε ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου