Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2024

Και αφού λεηλατήθηκε το γιορτινό περιεχόμενο της Κυριακής




"ΜΈΘΕΞΗ "συνάντηση ψυχής

Και αφού λεηλατήθηκε το γιορτινό περιεχόμενο της Κυριακής, σήμερα η ημέρα αυτή περισσότερο θυμίζει την επερχόμενη Δευτέρα και ένα μέρος του φορτίου της πάλαι ποτέ ιδιαιτερότητάς της το έχει υφαρπάξει η Παρασκευή. Και αυτό είναι απλό δείγμα της έλλειψης αγάπης προς την εργασία μας και δεν φταίει καθόλου η Κυριακή.










Η Κυριακή μπορεί να έχει θεσμικό κοινωνικό και θρησκευτικό χρώμα, αλλά είναι πρωτίστως συναίσθημα, είναι η ημέρα που στρέφεις τον εαυτό σου στις ξεχωριστές και όμορφες όψεις του εαυτού σου, είναι η ημέρα που διασπά την ανουσιότητα της γραμμικότητας του χρόνου και δημιουργεί βρόχους χρονικής ανανέωσης, είναι η ημέρα που συζητάς με τον εαυτό σου τα περασμένα και τα μελλούμενα, που νοσταλγείς και ονειρεύεσαι, που σχεδιάζεις και αναθεωρείς, είναι η ημέρα της αυτοκριτικής και της ανανέωσης της ελπίδας.
Αν δεν είναι όλα αυτά – και άλλα περισσότερα και ομόρροπα – η Κυριακή, τότε δεν είναι Κυριακή, είναι μια Κυριακή του ημερολογίου και όχι δική μας, τότε έχουμε μια πρόκληση: να ξαναβρούμε την Κυριακή μας!
Νίκος Τσουλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου