Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024

Σχέδια συνωμοσίας κατά του Τραμπ; Η Χίλαρι Κλίντον πιάστηκε στην «φάκα»


Δύο Ρώσοι κωμικοί ξεγέλασαν την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σε ένα τηλεφώνημα. Υποδύθηκαν τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Η Κλίντον εξέφρασε την υποστήριξη για να βγει ο Ντόναλντ Τραμπ από την μέση!
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συμφώνησε να συνεργαστεί με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ενάντια στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, στην πραγματικότητα μίλησε με τους Ρώσους φαρσέρ Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ (Βόβαν) και Αλεξέι Στολιάροφ (Λέξους), οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως Ποροσένκο. Το βίντεο του φαρσέρ δημοσιεύτηκε στο Telegram .


Σύμφωνα με ηχογράφηση της συνομιλίας που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, η Κλίντον και ο άνδρας που πίστευε ότι ήταν ο Ποροσένκο συζήτησαν το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου και τις πιθανές συνέπειες μιας νίκης Τραμπ τόσο για το Κίεβο όσο και για την Ουάσιγκτον.

Η Κλίντον είπε ότι έκανε «ό,τι μπορούσε» για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν, ενώ αναγνώρισε ότι αυτές οι προσπάθειες πραγματοποιούνται «σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα (σ.σ. ΗΠΑ)».

Ως Poroshenko, οι Vowan και η Lexus προσέφεραν την υποστήριξή τους στη Χίλαρι Κλίντον προκειμένου να ψαρέψουν λόγια της Κλίντον για τον Τραμπ. «Νομίζω ότι μπορούμε να του επιτεθούμε από διαφορετικές πλευρές», πρότεινε ο φαρσέρ, με το βλέμμα στις νομικές υποθέσεις που έχουν υποκινηθεί κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ!

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αντέδρασε θετικά σε αυτή την πρόταση:

“Εντάξει. Οτιδήποτε μπορώ να κάνω για να αναλάβω δράση εναντίον του, δεν έχω αντίρρηση, γιατί είναι πολύ επικίνδυνος άνθρωπος.”

Η Χίλαρι Κλίντον είναι πεπεισμένη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα χάσει τις εκλογές: “Εάν συμβεί το χειρότερο σενάριο και κερδίσει ο Τραμπ, θα πρέπει όλοι να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί αυτό”.

Η Κλίντον είναι προφανώς πεπεισμένη ότι ο δρόμος για την επανεκλογή του Μπάιντεν πρέπει επίσης να ανοίξει από τις θυσίες των Ουκρανών στρατιωτών: “Πρέπει να προχωρήσετε όσο καλύτερα μπορείτε και να προσπαθήσετε όχι απλώς να κρατήσετε την γραμμή, αλλά να περάσετε στην επίθεση. Τότε πολλοί άνθρωποι στην χώρα μας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επανεκλέξουν τον Μπάιντεν”.

Όσον αφορά τις φιλοδοξίες του Τραμπ, η Κλίντον είπε ότι είναι ένας «πολύ κακός τύπος» που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Η Χίλαρι υποστηρίζει επίσης την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένες προθεσμίες: “Είμαστε δεσμευμένοι να πείσουμε τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς γι’ αυτό. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική απόφαση, αλλά ο [Anders] Rasmussen, [Andrei] Jermak και άλλοι συνάδελφοι εργάζονται σκληρά για αυτόν τον στόχο.”

Ο Μπάιντεν και ο Τραμπ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στις 27 Ιουνίου σε debate, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να πραγματοποιεί καταστροφική εμφάνιση. Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, πολλοί εξέχοντες Δημοκρατικοί και δωρητές κομμάτων αναζητούν αντικαταστάτη για τον Μπάιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου