Πέμπτη, Ιουνίου 06, 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ: ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ




«Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών, αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει» ήταν μερικά από τα λόγια της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της 19χρονης Μάρθης, που έχασε βίαια τη ζωή της στο έγκλημα των Τεμπών και μίλησε στην συνέντευξη τύπου, όπου ειπώθηκε πως το δικηγορικό σώμα θα υποστηρίξει ενεργά την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών αλλά και την ψήφιση του αναγκαίου εκτελεστικού νόμου, που θα καταστήσει εφαρμοστέα την συνταγματική διάταξη για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία (73 παρ. 6 Σ).


Η άρση της ασυλίας είναι ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου ήταν η κεντρική ιδέα στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των υπογραφών ενάμιση εκατομμυρίου πολιτών που ζητάνε την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τους εμπλεκόμενους στην τραγωδία των Τεμπών.

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων Τεμπών και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, ενός εκ των 57 θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών τοποθετήθηκε λέγοντας για ακόμα μία φορά τα αυτονόητα και ζητώντας την πραγματική λειτουργία του κράτους δικαίου.

«Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών, αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας επίσης πως «η αδιαφορία έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Η κ. Καρυστιανού μίλησε για την πολιτική «του αποφασίζουμε και διατάζουμε» διερωτώμενη αν γίνεται να μπορούμε να μιλάμε για ακαταδίωκτο «όταν οι πολιτικοί συγκεντρώνουν τόση εξουσία». Φυσικά αναφερόμενη στο έγκλημα των Τεμπών δεν δίστασε να πει πως «καταπατώνται οι διατάξεις του κράτους από την ιδία την πολιτική ηγεσία».

Τα βέλη της εκτόξευσε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έλειπε από τη συνέντευξη, όπως είχε κάνει άλλωστε και σε κρίσιμες συζητήσεις στην ολομέλεια της Βουλής. Όταν η κ. Καρυστιανού ερωτήθηκε σχετικά απάντησε πως «η άδεια καρέκλα δικαιώνει αυτά που πιστεύω» αναφερόμενη στην απουσία του πρωθυπουργού αλλά και κάποιου εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου