Τρίτη, Μαΐου 07, 2024

Σε άλλο κράτος θα είχε συλληφθεί και τώρα θα βρισκόταν υπό κράτηση – Ο Μαγιορκίνης παραδέχεται τους θρόμβους από τα εμβόλια της Αstra Zeneca και αναφέρει ότι μόλις το έμαθαν τα «πάσαραν» μόνο σε ηλικιωμένους


Στο θέμα της γρίπης των πτηνών, αλλά και στον κορονοϊό, τα εμβόλια, τις παρενέργειες και στο κατά πόσο όλα αυτά αποτελούν απειλές για τους ανθρώπους με τη μορφή πανδημίας, αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.




πηγη

Η εξέλιξη του κορονοϊού
Αναφερόμενος στο θέμα του κορονοϊού, δήλωσε πως: «Είμαστε σε παγκόσμια ύφεση, οπότε δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία. Το μόνο που ακούγεται, αλλά σε πολύ πρώιμο στάδιο, είναι κάποιες καινούργιες παραλλαγές που έχουν εμφανιστεί και επικρατούν στις ΗΠΑ, αλλά σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Όλες αυτές οι παραλλαγές βρίσκονται σε ένα κλάδο ο οποίος έχει ονομαστεί «φλερτ» και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που ακούγεται αυτή τη στιγμή, χωρίς όμως να φαίνεται ότι δημιουργεί κάποιο πρόβλημα».

Ακολούθως σχολίασε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμφάνιση παρενεργειών από κάποια εμβόλια, λέγοντας: «Οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες. Είχε το Astra Zeneca σε πολύ χαμηλό ποσοστό κάποιες. Πρόκειται για θρομβώσεις και γι’ αυτό το λόγο μετά από τα πρώτα στάδια περιορίστηκε μόνο σε μεγάλες ηλικίες. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ σπάνιες παρενέργειες, λιγότερο από ένα στα 100.000 άτομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου