Κυριακή, Απριλίου 07, 2024

Ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης του έδειξε το πνευματικό ψυχογράφημα ενός προστατευόμενου του! O Άγιος Ιάκωβος του ζήτησε να μην εγκαταλείψει τον φίλο του. Οι φιλίες με αγίους είναι οι πιο δυνατές..( επί του πνευματικού πιεστηρίου)



Ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης ο Ευγενικός ο ”Με συγχωρείτε” του έδειξε το πνευματικό ψυχογράφημα ενός προστατευόμενου του! O Άγιος Ιάκωβος του έβαλε μικρή μετάνοια να μην εγκαταλείψει τον φίλο του. Οι φιλίες με αγίους είναι οι πιο δυνατές..

( επί του πνευματικού πιεστηρίου)


Ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης ο Ευγενικός ο ”Με συγχωρείτε” του έδειξε την πνευματική κατάσταση ενός ανθρώπου για τον οποίον ενδιαφέρεται άμεσα και διακαώς..Του πρόβαλε νοερά σαν σε θεατρική παράσταση το πνευματικό του ψυχογράφημα.. Μεγάλος ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής η διείσδυση του φθάνει στα μύχια της ανθρώπινης υπόστασης..Η αγάπη του και το ενδιαφέρον του υπερβαίνει τα μεταφυσικά όρια..

O Άγιος Ιάκωβος του έβαλε μικρή μετάνοια να μην εγκαταλείψει τον φίλο του. Οι φιλίες με αγίους είναι οι πιο δυνατές..

Ξέρει από παλιά ότι ο Άγιος Ιάκωβος νοιάζεται και ενδιαφέρεται διακαώς για τον άνθρωπο αυτόν το αγαπάει πολύ. Κάποια στιγμή έφθασε στο ΑΜΗΝ όμως μαζί του για κάποια τραγική αστοχία του τελευταίου που είχε τραγικό αποτύπωμα στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Τον βασάνιζε το δίλλημα δεν ήθελε να αδικήσει την άλλη ψυχή ήταν σε μεταιχμιακό δίλλημα ήθελε να πάρει αποστάσεις.

Μια μέρα μπήκε σ΄ένα ναό όπου πάει συχνά και πήγε να προσκυνήσει την τρόικα των αγίων των τελευταίων Καιρών Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, Αγίου Πορφυρίου και Αγίου Ιακώβου που απεικονίζονται σε τοιχογραφία.. Αφού προσκύνησε τους 2 άλλους και κινήθηκε και προς την ολόσωμη εικόνα του Αγίου Ιακώβου ”είδε” τον Άγιο Ιάκωβο να του βάζει μετάνοια παρακλήσεως και ουσιαστικά να τον προτρέπει να συνεχίσει να σχετίζεται με το άτομο.. Ο άγιος της συγγνώμης..τον προέτρεψε με τέτοιο κομψό και διακριτικό τρόπο ταπεινώθηκε τόσο πολύ για την αγάπη.. Ξεκαθάρισε μέσα του το ταραγμένο τοπίο…

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.. πέρασε κανένας μήνας μεσολάβησαν πολλά και ο Άγιος δεν ξέχασε τον άνθρωπο του..

. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης ο Ευγενικός ο ”Με συγχωρείτε” του έδειξε την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου για τον οποίον ενδιαφέρεται άμεσα και διακαώς..Του πρόβαλε νοερά σαν σε θεατρική παράσταση το πνευματικό του ψυχογράφημα..

Ήταν περασμένα μεσάνυχτα όταν διάβαζε για τον Άγιο Ιάκωβο… Πήγε να πέσει αλλά που να τον πάρει ο ύπνος.. Έβλεπε όλη τη νύχτα νοερά τον προστατευόμενο του αγίου που είναι και ιερωμένος... Και όταν ο νυσταγμός επικρατούσε επί των βλεφάρων του και πάλι τον ίδιο έβλεπε.. Αλλά τι έβλεπε.

ήταν σαν να είχε διεισδύσει στα εσώτερα δώματα της ψυχής .. Σαν κάποιος να ξεκλείδωσε την πύλη της καρδιάς και να τον προσκάλεσε να δει τα άδυτα της ψυχής του άλλου. Και τι είδε .. Είδε μια διχασμένη προσωπικότητα..Ο εκκλησιαστικός διχασμός ξεκινάει από τoν εσωτερικό μας διχασμό. Από την μια τον έβλεπε γέροντα αναπεσόντα με μεγαλύτερη ηλικία της βιολογικής του και άλλοτε τον έβλεπε νεαρότερο εκμοντερνισμένο σαν θρησκευτικό αριβίστα εκκλησιαστικό γιάπι με πρωτοποριακή κόμη κλπ. Και είχε ακατάσχετη ροή πληροφοριών για την θρησκευτική του προσωπικότητα. Από τη μια εξέφραζε απόψεις ακραιφνούς ζηλωτισμού ως και ιησουιτισμού και από την άλλη είχε προωθημένες θέσεις σε άλλα ζητήματα…

Αυτό κράτησε για ώρες ήταν τέτοια η ροή πληροφοριών και σε τέτοιο εντατικό ρυθμό που δεν συγκράτησε παρά λίγες εκφράσεις και λίγες ατόφιες παραστάσεις εικόνες από ότι έβλεπε που όμως ήταν υπερεπαρκείς για να έχει το θρησκευτικό ψυχογράφημα του .. πλησίον του..

Από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης ο Ευγενικός ο ” με Συγχωρείτε” είναι όντως ένα με την Τριαδική Θεότητα γιατί μόνο μια κατά χάριν θεωμένη ψυχή έχει πρόσβαση στο απρόσιτο είναι της ανθρώπινης υπόστασης και βλέπει στα βάθη της καρδιάς….αφού κάτι τέτοιο είναι προνόμιο του θείου.

Επίσης ο Άγ. Ιάκωβος έδειξε ότι παραμένει απόλυτα ενεργός, παραμένει μάχιμος Πνευματικός, συνεχίζει να αγαπάει με απύθμενο μέτρο αυτούς που εδώ στην επίγεια ζωή αγάπησε και δεν παύει να στέργει και να ενεργεί για τη σωτηρία τους…

Οι φιλίες με αγίους είναι οι πιο δυνατές..….

Ο άγιος της αγάπης...άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ..ο άγιος όντως της διπλής όρασης ορατών τε πάντων και αοράτων..

Πνευματικός θα πει ψυχαναγνώστης, κατάδυση στα απύθμενα βάθη της ψυχής αλλά αν δεν είσαι συνδεδεμένος με το Πνεύμα το Άγιο τη θεία πνοή δεν έχεις το απαραίτητο πνευματικό οξυγόνο γι αυτές τις καταβάσεις..

Ο Θεός είναι Πνεύμα , πνοή που πνέει είναι τόσο Μυστικός που με αναπνοές συνεννοείται με τους ανθρώπους του ανάσα με ανάσα.. σαν την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του ανθρώπου.. και όταν αισθανθείς τη θεία ανάσα αναζωογονείσαι…κάπως έτσι είναι η αναγέννηση..…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου