Ιατρικής του ΑΠΘ ,τιμήθηκε ο ακλόνητος άνδρας ,στην καθαρή επιστήμη ,ο Γιάννης . Ιωαννίδης !
«Η επιστήμη χρειάζεται αξιοπιστία και τεκμηρίωση»
καθώς ζούμε σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα ταλανίζεται από κρίσεις και διαφωνίες αφηγημάτων .
Η ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ , επιβεβαιώνει τις καθαρές και διάφανες θέσεις του ,απέναντι
στην μεγάλη απάτη της πολιτικής Ιατρικής ενδημίας της Ελίτ , που έφερε τον όλεθρο σε ανθρώπινες απώλειες ζωής , την διάλυση των κοινωνιών, καθώς και τον κλονισμό προς πολλές επιστήμες.
Επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ιατρικής του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, είχε επικρίνει τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και τα μέτρα που έλαβε η διεθνής κοινότητα.
Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ιατρικής του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, γνωστός και για τις επικρίσεις του στη διαχείριση της πανδημίας, «τα ’χωσε με το γάντι» στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής.
Σύμφωνα με την εισηγητική πρόταση, βάσει της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα από το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα, «η προσφορά του στην επιστημονική κοινότητα είναι εντυπωσιακή, με περισσότερες από 1.337 διεθνείς δημοσιεύσεις στον χώρο της Τεκμηριωμένης Ιατρικής, που έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 250.000 αναφορές. Ο δείκτης απήχησης h-index ανέρχεται σε 186, κατατάσσοντάς τον στους επιστήμονες με τις περισσότερες δημοσιεύσεις παγκοσμίως».
Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1965, αποφοίτησε πρώτος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και απέκτησε διδακτορικό στη Βιοπαθολογία. Σπούδασε στα Harvard και Tufts, όπου εξειδικεύτηκε στην εσωτερική παθολογία και στα λοιμώδη νοσήματα, και αμέσως μετά εργάστηκε στο National Institute of Health-ΝΙΗ (υπουργείο Υγείας ΗΠΑ), στο Johns Hopkins και στο Tufts. Κατείχε ηγετικές και καθηγητικές θέσεις στο NIH, στο Johns Hopkins, στο Tufts, στο Harvard, στο Imperial College και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου διετέλεσε διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας την περίοδο 1999-2010. Από το 2010 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Την περίοδο της πανδημίας Covid-19 δέχθηκε σφοδρή κριτική για τις θέσεις και εκτιμήσεις του σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για τα μέτρα που έλαβε η διεθνής κοινότητα.
Χθες, στην ομιλία του στο ΑΠΘ, κατά την τελετή αναγόρευσης, είπε μεταξύ άλλων:
«Μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις δείχνουν πως επιστήμη, υγεία και κοινωνία θα κριθούν ταυτόχρονα και όχι ξεχωριστά και ότι η αξιοπιστία και η τεκμηρίωση είναι απαραίτητες αν θέλουμε η κρίση αυτή να είναι τελικά ευνοϊκή για το μέλλον μας. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε δύο τέτοιες παγκόσμιες προκλήσεις για να εξηγήσω πιο χειροπιαστά τι εννοώ: τη φτωχοποίηση με διευρυνόμενες ανισότητες και την πανδημία του καπνίσματος.
Πραγματικά, τι αξιοπιστία θα μπορέσει να διατηρήσει η επιστήμη αν δεν ενδιαφερθεί για την ευρύτατη φτωχοποίηση μεγάλων πληθυσμών, ακόμα και σε πλούσιες χώρες;»
nikiforospress.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου