Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023

Το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Αρτσάχ/Ναγκόρνο-Καραμπάχ, βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές.

Πάνε για εισβολή και νέα Γενοκτονία.ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. To Ιράν έθεσε σε κατάσταση πολέμου τον στρατό του. Θα εμπλακεί; ΒΙΝΤΕΟ
Το Αζερμπαϊτζάν έχει εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Αρτσάχ/Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κατοικημένες περιοχές βομβαρδίζονται. Η στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν φέρεται να έχει ξεκινήσει εναντίον της de facto Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
πηγη
Αυτή τη στιγμή ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει το Στεπανακέρτ, Artsakh / Karabakh
Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη πραγματικής επίθεσης και εθνοκάθαρσης στο NKR, σημειώνοντας ότι «η διοίκηση της ρωσικής ειρηνευτικής ομάδας και η ηγεσία του Κοινού Τουρκο-Ρωσικού Παρατηρητηρίου ενημερώθηκαν για τα μέτρα

που ελήφθησαν».Το Askeran είναι επίσης στόχος του πυροβολικού του Αζερμπαϊτζάν.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπαθούν να προχωρήσουν στο βάθος του Αρτσάχ.

Οι αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται στην επίθεση του Αζερμπαϊτζάν σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.

Οι ιρανικές μονάδες των δυνάμεων που βρίσκονται στη συνοριακή περιοχή στο βορρά έχουν τεθεί σε κατάσταση πολέμου.
Ιρανικές ειδησεογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις τoy Iran βρίσκονται σε επιφυλακή στις βορειοδυτικές επαρχίες.

.

Υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγές πυρών μεταξύ Sushi και Stepanakert μεταξύ Αζέρων και Αρμένιων στρατιωτών.
Αυτό σημαίνει ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν αρκείται στους βομβαρδισμούς αρμενικών πόλεων και χωριών στο Artsakh, αλλά σκοπεύει να διεισδύσει στη χώρα πάει για εισβολή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, παιδιά με διάφορους βαθμούς τραυματισμών, μεταξύ των οποίων και σοβαρά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο παίδων στο Στεπανακέρτ μετά από βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο χωριό Akbulakh στην περιοχή Askeran.

wargonzo:” Πηγές μας από το Στεπανακέρτ αναφέρουν ότι παιδιά με τραύματα διαφορετικού βαθμού σοβαρότητας, μεταξύ των οποίων και σε σοβαρή κατάσταση, παραδόθηκαν στο νοσοκομείο παίδων της πόλης μετά από βομβαρδισμό από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο χωριό Akhbulakh στην περιοχή Askeran.”

Υπάρχουν πολλά θύματα και τραυματισμοί μεταξύ αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον 2 θύματα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και 11 τραυματισμοί, συμπεριλαμβανομένων 8 παιδιών, που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν.

Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν: Προκειμένου να αποκατασταθεί η συνταγματική δομή του Αζερμπαϊτζάν, έχουν ξεκινήσει τοπικά αντιτρομοκρατικά μέτρα στο Καραμπάχ.

Ηχεί αεροπορικός συναγερμός στο Καραμπάχ. Οι ντόπιοι αναφέρουν για την έναρξη των βομβαρδισμών στην περιοχή του Στεπάνακερτ.
Αεροπορικά σήματα βγαίνουν στην πόλη Stepanakert καθώς οι ήχοι του πυροβολικού ακούγονται στα περίχωρα της πόλης.

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν καταστρέφει τα συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην πόλη Khankendi. Αζερμπαϊτζάν drones καμικάζι εντοπίστηκαν πάνω από την πόλη.

Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ αντιστάθηκαν ηρωικά σε έναν απάνθρωπο αποκλεισμό για 9 μήνες. Αφόρητη κατάσταση για τους Αζέρους που αποφάσισαν στις 19 Σεπτεμβρίου να τερματίσουν τον ανακοινωθέντα στόχο τους με τα όπλα: «κυνηγήστε τους Αρμένιους σαν τα σκυλιά». Καθαρίστε τους.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας λέει ότι η χώρα “δεν διαθέτει ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του Καραμπάχ”.

«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου καταστρέψουμε πλήρως τις αρμενικές ένοπλες συμμορίες στο Καραμπάχ» δηλώνει το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Πασινιάν λέει ότι γίνονται εκκλήσεις από διάφορα μέρη για πραξικόπημα στην Αρμενία.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. Η Τουρκία στηρίζει την επίθεση..

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε με τη σειρά του την ανησυχία του και κάλεσε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν σε μια διπλωματική διευθέτηση.Η Ρωσία λέει ότι το Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε τις ειρηνευτικές δυνάμεις λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της επιχείρησης στο Καραμπάχ( Δήλωση Ζαχάρoβα)

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γκασάνοφ ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του για τα μέτρα «αντιτρομοκρατίας» που λαμβάνονται στο Αρτσάχ/Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν, όπως έχει κάνει με συνέπεια στο παρελθόν.

Πρέπει οι Αρμένιοι να πεθάνουν στη σιωπή; Μετά τη δημιουργία ενός γκέτο. Τώρα το Αζερμπαϊτζάν αποφασίζει να τελειώσει τη δουλειά. Και απειλεί να εισβάλει στην Αρμενία. Σκοτώνουμε Αρμένιους, σκοτώνουμε χριστιανούς, σκοτώνουμε τους μοναδικούς δημοκράτες στον Καύκασο

dimpenews.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου