Τρίτη, Μαΐου 30, 2023

Ποιο τσάι σας αδυνατίζει ενώ κοιμάστε – Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αποτοξινώνει τον οργανισμό


Το Τσάι Oolong είναι πολύ διαδεδομένο στην Κίνα για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες. Μάλιστα για τους Κινέζους, αυτό είναι το κατεξοχήν “αδυνατιστικό” ρόφημα και όχι το πράσινο τσάι! Σύμφωνα με τους ειδικούς, διαλύει τα λιπίδια από τις αρτηρίες, αποτοξινώνει τον οργανισμό και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

πηγη

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients διαπιστώνει ότι ένα ή δύο φλιτζάνια τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε… Συγκεκριμένα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Tsukuba στην Ιαπωνία τονίζουν ότι η κατανάλωση τσαγιού oolong αυξάνει τη διάσπαση του λίπους και συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και όταν το άτομο ξεκουράζεται.


Ο καθηγητής Kumpei Tokuyama αναφέρει ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών τσαγιού oolong κάθε μέρα διεγείρει σημαντικά τις διαδικασίες καύσης λίπους στο σώμα.
Πώς τα φίδια θα μείνουν μακριά από το σπίτι μας

«Όπως όλα τα τσάγια, το oolong περιέχει καφεΐνη, η οποία επηρεάζει τον ενεργειακό μεταβολισμό αυξάνοντας τον καρδιακό μας ρυθμό. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί επίσης να αυξήσει τη διάσπαση του λίπους, ανεξάρτητα από τις επιδράσεις της καφεΐνης», εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Ως εκ τούτου, θελήσαμε να εξετάσουμε τις επιδράσεις της κατανάλωσης oolong σε σχέση με την καφεΐνη μόνο στην ενέργεια και τον μεταβολισμό του λίπους σε μια ομάδα υγιών εθελοντών», προσθέτει.

Τι έδειξε η μελέτη για τη μείωση λίπους και κατά τη διάρκεια του ύπνου..

Διαβάστε περισσότερα instyle.gr




Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου