Κυριακή, Απριλίου 02, 2023

Πικάντικη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης – εύκολη και γρήγορη

Posted  by nisteia

Συνταγή – εκτέλεση: Όλγα. Φωτογραφίες: Μαρία

Υλικά

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, αποφλοιωμένες χωρίς σπόρια
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές τομάτας διπλής συμπύκνωσης
  • 1-2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Σησαμέλαιο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σησαμέλαιο στο τηγάνι να κάψει.
  • Πολτοποιούμε στο μίξερ τις πιπεριές Φλωρίνης.
  • Τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το σησαμέλαιο, προσθέτουμε σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
  • Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και την καπνιστή πάπρικα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

Έτοιμο!

Συνοδεύει τέλεια ρύζι, ζυμαρικά, αλλά και πίτες, νηστίσιμες και μη πίτσες και ό,τι άλλο έχουμε συνηθίσει με σάλτσα τομάτας. Γίνεται πολύ ωραία και με ελαιόλαδο, αλλά το σησαμέλαιο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου