Σάββατο, Αυγούστου 06, 2022

Με τον Άγιο Νεκτάριο ή με τον ....αρχιδιάκονο;


Με τον Άγιο Νεκτάριο ή με τον ....αρχιδιάκονο;
«Οι Χριστιανοί γονείς ως ηγιασμένοι και τω σώματι του Χριστού ηνωμένοι οι δια του Μυστηρίου του Γάμου την χάριν λαβόντες του παναγίου Πνεύματος προς αγιασμόν του νόμου της τεκνογονίας, όπως αγία γένηται η απαρχή της συζυγίας και άγιοι οι καρποί αυτής, οφείλουσι 



να βαπτίζωσι τα νήπια αυτών προς τελείαν ένωσιν αυτών μετά του σώματος του Χριστού μετά του οποίου διά των γονέων αυτών ανήκουσιν ήδη εις την Εκκλησίαν ως τέκνα των τέκνων της Εκκλησίας, γεννηθέντα εν τή Εκκλησία υπό τας ευχάς και τας ευλογίας της Εκκλησίας.
Οι Χριστιανοί γονείς ως ηγιασμένα τέκνα της Εκκλησίας εισίν υποχρεωμένοι να αναδείξωσι μέλη άγια της Εκκλησίας τα εαυτών τέκνα, διότι τα γεννηθέντα τέκνα εν τη Εκκλησία εισί καρποί του δένδρου της Εκκλησίας και δέον να λάβωσι τον αγιασμόν αυτής.»

σ.σ. Το παραπάνω δίνεται ως απάντηση και στον Αρχιδιάκονο Χρυσαυγή, ο οποίος αντιμετωπίζει τα Μυστήρια της Εκκλησίας με συνθήματα τύπου «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», δηλαδή ως καρβέλια που δικαιούνται να τα έχουν όλοι αδιακρίτως. Μή έχοντας επιχειρήματα, οι οικουμενιστές χρησιμοποιούν γνώριμα συνθήματα από την κοινωνικοπολιτική ζωή για να παραπλανήσουν και να κάμψουν το πνεύμα των Χριστιανών, έτσι ώστε να παραδώσουν τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν.

Προσέξτε πως το γράφει: «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαμάχη για μια βάπτιση, την οποία δικαιούνται όλα τα παιδιά.» [Ιωάννης Χρυσαυγής] Αυτή η μεθόδευση είναι γνώριμη. Μεταφέροντας την συζήτηση σε άλλο πεδίο, όπου οι όροι είναι διαφορετικοί, σε βάζουν στην γωνία και σου δημιουργούν ενοχές απ’ το τίποτα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους εαυτούς τους ως σούπεερ ντούπερ αγαπούληδες Χριστιανούς!

Εμείς του υπενθυμίζουμε ότι αυτό που δικαιούνται όλα τα παιδιά είναι να τα προστατεύσει από την κτηνωδία του σοδομισμού και να διαδώσει ανόθευτο το Ευαγγέλιο για να μεγαλώσουν βαπτισμένα εις το όνομα της Αγίας Τριάδος μέσα σε Χριστιανικές οικογένειες. Το κάνει αυτό ή το παίζει τζάμπα μάγκας με τα Μυστήρια της Εκκλησίας;

https://tasthyras.wordpress.com/
Δημοσιεύτηκε 1 hour ago από τον χρήστη ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου