Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2022

Ρατσισμός σε φόντο…λευκό!Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί, οι ηγεμόνες δυναμώνουν, ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν…
Β.Μαγιακοφσκι

πηγη
Ο Ρατσισμός έχει το χρώμα κ το σχήμα που του δίνουμε. Έχει το περιεχόμενο που αλλάζει κατά καιρούς, αλλά στον πυρήνα του μένει πάντα ίδιος. Είναι η λυσσαλέα εκδίωξη του διαφορετικού κ η προσπάθεια εξάλειψης όσων δεν ακολουθούν το ρεύμα. Τα θύματα του ρατσισμού προβάλλονται από τους διώκτες τους ως οι εχθροί του λαού. Κ σε αυτούς τους ” εχθρούς” μόνο μια τύχη ταιριάζει: η εξαφάνιση, η διαπόμπευση… Οι σύγχρονοι αποδέκτες ρατσιστικής συμπεριφοράς είναι ντυμένοι …στα λευκά. Είναι οι υγειονομικοί!


Αυτοί που αρνήθηκαν να επισφραγίσουν την ομολογία πίστεως προς το Σύστημα -Εξουσία με το ίδιο τους το σώμα!
Αυτοί που λοιδορήθηκαν!
Αυτοί που εκδιώχθηκαν ως μιάσματα!
Αυτοί που κατηγορήθηκαν για τσαρλατανισμό!
Αυτοί που περιθωριοποιήθηκαν!


Στην Ελλάδα του 2022 έρχονται κι αυτοί να προστεθούν στη μεγάλη λίστα όσων είναι διαφορετικοί. Δεν ήταν τυχαία ,λοιπόν, η παρουσία τους στο 23ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Εκεί είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του να είσαι διαφορετικός, του να βαδίζεις αντίθετα στο ρεύμα… Ένωσαν τις φωνές τους με όλους εκείνους που πολλοί θα ήθελαν -και προσπαθούν- να καταστήσουν “απόβλητους”. Είπαν ποιοι είναι. Τι πρεσβεύουν. Και υποσχέθηκαν για άλλη μια φορά σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους ότι θα σταθούν όρθιοι με όποιο τίμημα.
Γιατί….τον ρατσισμό “βαθιά κατάλαβε τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ”.

Αγγελική Παπαζάνη


Απόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος «Δημιουργική Γραφή»του ομώνυμου διεπιστημονικού προγράμματος ΕΑΠ & Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας . Από το 2002 εργάζεται στο χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει στον συλλογικό τόμο «Διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας» των Εκδόσεων Γρηγόρη, ενώ τους τελευταίους μήνες αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα της επικαιρότητας. Είναι μητέρα τριών παιδιών .


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου