Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2019

Δυο είναι οι Έλληνες που σηματοδότησαν την Αμερική ο Κολόμβος και ο Γέροντας Εφραίμ.


Δεν είναι καθόλου υπερβολή, όταν αποκαλυφτεί το μεγάλο Πατερικό Πνευματικό έργο του Γέροντα Εφραίμ στην Ήπειρο της Αμερικής , ο ιστορικός θα κάνει την ίδια σύγκριση με την ανακάλυψη της.
Ο μεν Κολόμβος ανακάλυψε την θέση της χώρας αυτής.
Και ο Γέροντας Εφραίμ ανακάλυψε τον χαμένο πνευματικό πλούτο που μπορεί να δώσει η χώρα αυτή μέσα στο πολυεθνικό οικονομικό πανδαιμόνιο που βιώνει.
Για αυτό ΘΕΙΑ ΝΕΥΣΗ έφυγε από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κατανοητοί γιατί το θέμα είναι πολύ επίκαιρο.
Οι ΗΠΑ με το Ασκητικό Πατερικό Ησυχαστικό Πνεύμα του μεγάλου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, συνεχιστή της Νηπτικής Παλαμικής Παράδοσης που εγκαταβίωσε στην απέραντη αυτή χώρα με τον άγιο υποτακτικό του, Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθείτη, έχουν να ζήσουν μεγάλες προκλήσεις .
Μέσα σε λίγα χρόνια η παρουσία του αυτή έφερε χυμώδεις καρπούς.
Αν δεν υπήρχε άνωθεν ευλογία και Θεία Οικονομία θα μπορούσαν άραγε να ιδρυθούν τόσες Ιερές Μόνες και να δροσιστούν χιλιάδες αποξηραμένες ψυχές που ως έλαφοι έτρεχαν στο ΖΩΝ ΥΔΩΡ της ΜΙΑΣ αληθινής ΖΩΗΣ;
Τους προηγούμενους χρόνους ακούγαμε τα εξής παράδοξα, αλλά αληθινά από Γεροντικά χείλη.
-« το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ πήγε στην Αμερική με τα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ»
-« δύο είναι τα μεγαλύτερα αξιοθέατα γεωλογικά και πνευματικά στην προσέλευση του κόσμου , το ένα ήταν το Grand Canyon και το άλλο ήταν η Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Και κατά μία συγκυρία και τα δυο βρισκόταν στην ίδια πολιτεία της Αριζόνας»
Η Αμερική μπορεί να φτώχυνε με την εκδημία του Γέροντα Εφραίμ ( 8- 12- 2019) αλλά για πρώτη φορά κέρδισε πνευματικά.
Οι ΗΠΑ στις δυο εκατονταετίες της παρουσίας των στα ιστορικά δρώμενα ανελίχτηκαν σκανδαλωδώς υλικά και τεχνολογικά, έδωσαν πολλά δείγματα δημοκρατικής διακυβέρνησης , τάισαν κόσμο και κοσμάκη αλλά υστέρησαν στο να κάνουν τον άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο ως υπόσταση αιωνίως σωζομένη.
Και έρχεται ξάφνου στο τέλος των αιώνων μια μικροκαμωμένη καλογερική φιγούρα, ενός μονοχιτώνα αγιορείτη και προκαλεί τέτοιο πνευματικό σεισμό που ανοίγει τεράστιες τομές σαν το διπλανό μεγάλο φαράγγι του Grand Canyon και μένουν πολλοί με τον στόμα ανοικτό.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν σώζει μόνο την Ελλάδα με τα ιστορικά μαρτύρια της και τους ασκητικούς ιστορικούς αγώνες των παιδιών της
Θέλει να διασώσει και την ΑΜΕΡΙΚΗ που για πολλούς λόγω της εκλεπτυσμένης και νομοθετημένης διαστροφής θεωρείται ως η νέα Βαβυλώνα.
Και το κάνει αυτό στέλνοντας τον ταπεινό προφήτη ΤΟΥ σε αυτήν ως Δώρο Ελπίδας Αιωνιότητας.
Κάθε γωνιά της γης πρέπει να βγάλει ΑΓΙΟΥΣ πριν φτάσουμε στο ΤΕΛΟΣ.
Έτσι και η Αμερική ήρθε η σειρά της να βγάλει όχι μόνο ένα ή λίγους, αλλά πολλούς ΑΓΙΟΥΣ.
Χρειάζεται τους ΑΓΙΟΥΣ τώρα που την πλησιάζουν τα πολύ δύσκολα της.
Εκεί που χώρα αυτή αισθανόταν παντοδύναμη και ξεχνούσε να κοιτάξει τον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ στα μάτια λόγω τύψεως συνειδήσεως , εκεί θα αντικρύσει πολυποίκιλες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.
Η κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα σηματοδοτεί το αύριο μιας άλλης Αμερικής πιο ανθρώπινης και ισορροπημένης.
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ μέσω του Έλληνα εξερευνητή Κολόμβου, μας γνώρισε την όμορφη αυτή χώρα με τους ιθαγενείς της.
Εμείς οι Ευρωπαίοι Καθολικοί , προτεστάντες , καλβινιστές ιεραπόστολοι την κάναμε σαν τα μούτρα μας , επιτρέψτε μας την έκφραση , μεταφέροντας σε αυτήν όλες τις εμπάθειες και τα πολεμικά πάθη της πλεονεξίας και της καταστροφής και μετά τα κάναμε εξαγωγή σε νέα συσκευασία σε όλο τον πλανήτη που σήμερα υποφέρει από αυτά.
Φτάνουμε στο τέλος των χρόνων και η ΑΦΑΤΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ αποστέλλει από το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ , το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ένα νέο εξερευνητή , ΕΛΛΗΝΑ ασκητή και τι ΑΣΚΗΤΗ;
Από την χορεία των ασκητών της Θηβαίδος , της Παλαιστίνης , του Ολύμπου της Μικράς Ασίας, των Φρικτών Καρουλίων του Αγίου Όρους και τον φυτεύει στην μεγαλύτερη έρημο της Αμερικής με τους δηλητηριώδεις κροταλίες και τους πανύψηλους κάκτους και του δίνει την ευλογία να κάνει αυτά που πρέπει για να βλαστήσει πνευματικώς η άγονη γη της αμαρτίας .
Με το που μάθανε τα γεροντάκια στα Φρικτά Καρούλια του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ την εκδημία του ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ βγήκαν από τις τρύπες και τις οπές της γης και φώναζαν:
« ΑΜΕΡΙΚΗ θα καταστραφείς, αλλά θα ΣΩΘΕΙΣ»
ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ στην Αμερική – Μεγάλα Γεγονότα στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




Αναρτήθηκε από Rania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου