Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2019

Ερντογάν στον «Τουρκοφάγο» της Νέας Ζηλανδίας: Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει εκκλησία.

erdogan01ΣΧΟΛΙΟ : Κι όμως Ταγίπ από το 2020 μέχρι το 2024 οι 4 στις 5 χρόνιες είναι υποψήφιες για να λειτουργηθεί η Αγία-Σοφία,αν και γνωρίζουμε ότι η θητεία σου λήγει το 2023,νά σαι καλά να το δεις και επειδή δεν μας αρέσει η βία θα μας παραδοθεί με ειρηνικό τρόπο.Δεν είναι πόθοι αλλά η οικτρή πραγματικότητα για την Τουρκία.

«Πόθοι που τους κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ υπογράμμισε πως στοχοποιείται τόσο ο ίδιος, όσο και η χώρα του.


«Στοχοποιούν εμένα και τη χώρα μου» ήταν η απάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μανιφέστο του 28χρονου που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία.

«Δημοσιοποιήθηκε και αυτό το ποταπό μανιφέστο του δολοφόνου και μας στοχοποιούν όλους τους Μουσουλμάνους, τη χώρα μας, το έθνος μας και εμένα προσωπικά», είπε ο Τούρκος πρόεδρο ενώπιον συγκεντρωμένου πλήθους στο Γκαζιαντέπ.

«Τi λέει; Δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε δυτικά του Βοσπόρου, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλιώς τί θα γίνει; Θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη και θα μας σκοτώσει όλους, θα μας διώξει από τα εδάφη μας και θα απαλλάξει την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες. Πόθοι που κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους», σημείωσε ο Ερντογάν.

 «Ο τρομοκράτης στη Νέα Ζηλανδία αποκάλεσε την Ιστανμπούλ "Κωνσταντινούπολη" και έγραψε ότι θέλει να διώξει τους μιναρέδες και να μετατρέψει την Αγία Σοφία. Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, αυτή η ψυχή, αυτό το δέρμα δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο», συνέχισε.
Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συχνά επικρίνει την ισλαμοφοβία, κάλεσε τη Δύση να αναλάβει δράση για την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων.

Εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα, θα ακολουθήσουν ειδήσεις για άλλες τέτοιες καταστροφές. Απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο, και ιδιαιτέρως στη Δύση, να πάρει γρήγορα μέτρα», τόνισε.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καταδικάσει την επίθεση στα δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας τονίζοντας μέσω Twitter: Είθε ο Αλλάχ να συγχωρέσει τα θύματα και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Στο μανιφέστο του ο 28χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας στην 28η σελίδα του παραληρηματικού του μανιφέστο, όπου απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία»       
protothema.gr          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου