Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2019

Η κυβέρνηση της Σερβίας υιοθέτησε το νέο όνομα των Σκοπίων και το κολοβό φίδι του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

Έτσι  έχουν τα γεγονότα, αρκεί να καταλαβαίνουμε με τι έχουμε να κάνουμε.  Σε όλες τις ιστορικές περιόδους δεν είχαμε  πάντα φίλους αλλά φίδια κολοβά. Για αυτό και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ πολεμούσε και θα πολεμήσει  μαζί μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία και επιφέρει την λειτουργία των πνευματικών νόμων. Ο σερβικός Ορθόδοξος  λαός είναι πονεμένος λαός και μας αγαπάει . Οι ηγεσίες του όμως κάνουν του κεφαλιού τους και στο τέλος δείχνουν το απεχθές προσωπείο τους  προς την ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΑ.





Τώρα τι;

Ανοίγει μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Σερβίας- Αλβανίας- Κοσόβου – Σκοπίων;

Θα τα δούμε όλα … και ακόμα δεν μπήκε για τα καλά  ο Μάρτιος

«Η σερβική κυβέρνηση υιοθέτησε στη σημερινή συνεδρία Συμπέρασμα σχετικά με τη χρήση του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με βάση την κοινοποίησης της χώρας   σε όλα τα μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του ονόματος, σημειώνει στην ανακοίνωσή της το γραφείο Τύπου της σερβικής κυβέρνησης.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Δημοκρατία της Σερβίας έχει καλές και αναπτυγμένες σχέσεις με αυτή τη γειτονική χώρα και ότι η αλλαγή του ονόματος  έγινε με νομικά  έγκυρο τρόπο, η κυβέρνηση υιοθετεί την  αλλαγή του ονόματος και θα χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή τη συντομογραφία Βόρεια Μακεδονία στις μελλοντικές επικοινωνίες.»

Βлада Републике Србије- Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της ΣερβίαςΦεβρουάριος 27, 2019. 21:14Βελιγράδι. The Hellenic Information Team  - https://www.echedoros-a.gr

Τα είπε όλα αυτά  ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ή δεν τα είπε;

«Γέροντα, να βοηθάμε τους Σέρβους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση»; Εκείνος αμέσως ανασηκώθηκε, με κοίταξε αυστηρά και μου είπε: «Τι να τους βοηθάμε»; Κάπως διστακτικά του λέω: «Να τους στέλνουμε οικονομική βοήθεια»; «Αν θέλετε», μου απήντησε, «στείλτε τους μερικές κονσέρβες. Αυτοί θέλανε να μας πάρουνε τη Μακεδονία μας»

…Κατηφορίσαμε χαρούμενοι στην καταπράσινη πλαγιά γεμάτη από αγριολούλουδα και αρώματα, και φθάσαμε στην εξώπορτα με τη βρύση, στο πίσω μέρος του κελλιού του γέροντα. Εκείνη την ώρα εκείνος άπλωνε τις μπλούζες που είχε πλύνει. Πλησίασε στο συρματένιο φράχτη και μας είπε: «Τι θέλετε, βρε παλληκάρια;» «Ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σου», απαντήσαμε. Ο κ. Ιωάννης Δουλγερίδης είπε πως είμαστε από ένα «Σύλλογο Φίλων του Αγίου Όρους», ότι ερχόμαστε συχνά και φέρνουμε κόσμο στο Άγιον Όρος. Εγώ στη συνέχεια τον ρώτησα:

«Γέροντα, να βοηθάμε τους Σέρβους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση»;

Εκείνος αμέσως ανασηκώθηκε, με κοίταξε αυστηρά και μου είπε:

«Τι να τους βοηθάμε»;

Κάπως διστακτικά του λέω: «Να τους στέλνουμε οικονομική βοήθεια»;

«Αν θέλετε», μου απήντησε,

«στείλτε τους μερικές κονσέρβες. Αυτοί θέλανε να μας πάρουνε τη Μακεδονία μας, και πριν δέκα περίπου χρόνια, κάποιοι επίσκοποί τους που ήλθαν εδώ, μου είπαν πώς η Μακεδονία είναι δικιά τους και ότι πρέπει να την πάρουνε!

Εγώ τότε τους κοίταξα άγρια και τους είπα πώς αυτό δεν είναι σωστό και ότι είναι άδικο.»

Εκεί (στη Βοσνία) εφαρμόζονται τώρα οι πνευματικοί νόμοι». (σελ. 277). - Αυτό δείχνει πώς το κοσμικό πνεύμα του κομμουνισμού πέρασε ακόμη και μέσα στην ιεραρχία της Σλαβικής αυτής εκκλησίας! Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος, ιατρός, από Καβάλα:
αποσπάσματα από το βιβλίο "Ο Γέρων Παΐσιος", Εκδόσεις "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" 1994 https://www.news247.gr

[…] «Σὲ μιὰ ἐπίσκεψη στὸν Γέροντα, ὅταν ἡ κουβέντα ἦρθε στὴν Σερβία καὶ στοὺς γνωστούς μας Σέρβους Θεολόγους, ποὺ εἶχαν σπουδάσει στὴν Ἑλλάδα, κάποιος ἀνέφερε ἕνα ὄνομα.

Καὶ τότε ὁ Γέροντας εἶπε κάτι ἀνατριχιαστικὸ γιὰ ἐμᾶς, τοὺς ἀνυποψίαστους:

“Αὐτὸς ποὺ λές, εἶναι φίδι κολοβό!”.

Τότε ἀπορήσαμε ὅλοι·τώρα πιά ὅμως, μὲ τὶς ἐξελίξεις στὴν σερβικὴ Ἐκκλησία, ἀναγνωρίζουμε τὴν σημασία καὶ τὴν ἀλήθεια τῶν λόγων του».

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ προσφάτως ἐκδοθὲν βιβλίο: «Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ» - Μαρτυρίες προσκυνητῶν, τ. Β´ἐκδ. «Ἁγιοτόκος Καππαδοκία», Θεσσαλονίκη 2012. christianvivliografia.wordpress 
proskynitis.blogspot.com/2012/09/blog-post_4932.html

Δεν θα συμπληρώσω τίποτε άλλο. Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου