Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016

ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας....... Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ!

Στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, στην κατοικία του στην Φιλοθέη, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΣ, έζησε σαν ήρωας, πολέμησε σαν ήρωας, φεύγει σαν ΗΡΩΑΣ και κηδεύεται την ημέρα των Ηρώων των Ιμίων! Μιαν ημέρα που αποκτά πια μεγάλο Εθνικό Περιεχόμενο! ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ!

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: 




Τα τελευταία του λόγια, αποτελούν και τη ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ προς το λαό μας, την Πρωτοχρονιά του 2008 μ.Χ.:

«Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας….
ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει»!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου