Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2014

ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

σχόλιο Γ.Θ : Να υπενθυμίσουμε ότι ΑΝ η Ρωσία αλωθεί - καταστραφεί, θα... έχει προηγηθεί η εκτόξευση μερικών εκατοντάδων Ρωσικών διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων με κατεύθυνση τους όπου γης εχθρούς της Ρωσίας.

Της Ανδρομάχης Σουρβάλου
Στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Κατερίνης, μόλις 10' απόσταση απ΄την Εθνική οδό, υπάρχει στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου η πρώτη εικόνα που βλέπετε. Είναι ο Ρώσος Άγιος Λουκάς ο ιατρός που ήταν Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Γεννήθηκε το 1877 και μετά από πολλά βασανιστήρια κοιμήθηκε το 1961. Στις 5 Μαρτίου 2014 επισκέφθηκε ένα πούλμαν με Ρουμάνους προσκυνητές τη Μονή. Κατά την προσκύνησή τους, απ΄όλη την ομάδα, 3 νέοι είδαν ταυτόχρονα την εικόνα του Αγίου να στάζει ένα δάκρυ απ΄την κόρη του ματιού του, να συνοφρύονται τα χείλη του δείχνοντας σαν παραπονούμενος. Στη δεύτερη εικόνα που βλέπετε είναι σε μεγέθυνση το μάτι του Αγίου. 
Είναι φωτογραφίες που "τράβηξαν" οι νέοι και πήγαν και έδωσαν στη Μονή. Από κει και μετά η μορφή του Αγίου στην εικόνα έχει αλλοιωθεί και οι άλλες δύο φωτογραφίες δείχνουν πως είναι τώρα η εικόνα, το μάτι παραμένει κόκκινο όπως βλέπετε στην τρίτη εικόνα και στην τέταρτη βλέπετε όλο το πρόσωπο του Αγίου. Εκτός όλων αυτών η εικόνα ευωδιάζει από εκείνη την ώρα που δάκρυσε. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο ΄Αγιος που έζησε και μαρτύρησε στα μέρη που τώρα υπάρχουν προστριβές, να ειρηνεύσει τα πλήθη και να πρυτανεύσει η ομόνοια και η αγάπη. Αμήν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου