Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Να μην τρελαθούμε … Δεν κάνεις 107 παραβιάσεις το 24ωρο στο ΑΙΓΑΙΟ την στιγμή που ετοιμάζεσαι για πόλεμο στην Συρία... Κάτι άλλο συμβαίνει.


Ποιος απειλεί με πόλεμο στην Συρία;
Αυτός που απειλεί με κατά μέτωπο επίθεση στην ΕΛΛΑΔΑ;
Τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι τα αντιλαμβανόμαστε.
Άνοιξε χριστουγεννιάτικα το βιβλίο των γεωπολιτικών αντιπαροχών.
Συρία - ΑΙΓΑΙΟ και Κύπρος στην ίδια πλάστιγγα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ενώ τις τελευταίες ώρες οι ειδήσεις από την Ρωσία- Κριμαία- Ουκρανία είναι καταιγιστικές και υποδηλώνουν μεγάλη σύγκρουση (μεταφορά ρωσικών μαχητικών στην Κριμαία εν όψει επικείμενου επεισοδίου πέριξ της Πρωτοχρονιάς).
Όμως οι εξελίξεις και στην ευρύτερη περιοχή μας τρέχουν με την ίδια και μεγαλύτερη ταχύτητα, επισφραγίζοντας την ρήση και την αγωνία του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού «από πού θα πιαστεί ο πόλεμος και τι θα πάθουμε αντίστοιχα;»
Τα παζάρια της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι θα μας κοστίσουν πολλά.
-«τούρκε άσε την Συρία και τους Κούρδους της και δες δυτικά» είναι σαν του λένε και αυτός δεν κρατιέται.
Η πονηριά ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ
« Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε το αμερικανικό τελεσίγραφο για να μην κινηθεί ο τουρκικός Στρατός ανατολικά του Ευφράτη κατά των Κούρδων και ειδικότερα κατά του YPG στη βόρεια Συρία.
Τρεις ημέρες μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς τη Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος «να τα βάλει» με τις ΗΠΑ:
«Μίλησα στον Τραμπ. Οι τρομοκράτες πρέπει να φύγουν από ανατολικά του Ευφράτη. Αν δεν φύγουν, θα τους ξεφορτωθούμε εμείς», είπε στη διάρκεια μιας ομιλίας στην κεντρική πόλη Κόνια (Ικόνιο). Οι YPG «είναι μια πηγή ανησυχίας για εμάς με τον τρομοκρατικό διάδρομό τους», πρόσθεσε.
Φάνηκε ωστόσο να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού με τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.»
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/735471_rterntogan-milisa-ston-tramp-eimai-apofasismenos-tha
«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία και διέταξε 14.000 Σύρους αντάρτες που συνεργάζονται με το στρατό της να προετοιμαστούν για μια επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που συνεργάζονται με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Αλλά η ανάπτυξη στρατευμάτων από την Τουρκία προκαλεί φόβο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ», γράφουν οι Times του Λονδίνου. Ο αναλυτής Γκιουνέι Γιλντίζ, του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στην Ουάσιγκτον δήλωσε πάντως ότι είναι απίθανο ο Ερντογάν να τολμήσει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δυνάμεις, γράφουν οι Times.»
https://www.militaire.gr/oi-times-anisychoyn-gia-polemo-logo-ton-kiniseon-tis-toyrkias-sti-syria/
ΠΟΙΑ Συρία, το βάσκανο τουρκικό μάτι βλέπει και προκαλεί στο ΑΙΓΑΙΟ…
Δεν κάνεις 107 παραβιάσεις το 24ωρο στο ΑΙΓΑΙΟ αν είναι να πολεμήσεις στην Συρία άμεσα…
«Ξεπέρασαν τις 100 οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη! Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 107 παραβιάσεις σ΄όλο το Αιγαίο!
Η μαζική παρουσία των Τούρκων μπορεί να αποδοθεί και στην επίσκεψη ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ σε νησιά του Αιγαίου.
Την ίδια ώρα η Άγκυρα είναι μάλλον λογικό να είναι νευρική αφού η επιχείρηση που έχει ανακοινώσει ανατολικά του Ευφράτη είναι μεγάλο ρίσκο.»
https://www.militaire.gr/mparaz-paraviaseon-sto-aigaio-107-katagrafikan-se-liges-ores/
Επίσης δεν νοείται τούρκε να κάνεις ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ επαφές με την Ελλάδα πάνω σε ανοικτά θέματα και παράλληλα να παραβιάζεις την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ της επικράτειας της με 107 παραβιάσεις το 24ωρο…
Κάτι άλλο συμβαίνει.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επαναφέρει το θέμα των «γκρίζων ζωνών».
«Μετά την κρίση των Ιμίων, δεν υπήρξε καμία de facto αλλαγή στο καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απάντησε σε σχετική ερώτηση, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην εθνοσυνέλευση, αναφέροντας ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν καθορίζεται από τις συνθήκες, ενώ προειδοποίησε όσους κατηγορούν το κυβερνών κόμμα, ότι όταν θέτουν αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας.
«Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησίδων δεν καθορίζεται ακριβώς ούτε στη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, ούτε στη συνθήκη των Παρισίων το 1947», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου.
«Επομένως, υπάρχει μια ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι ο Ισμαήλ Τζεμ είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές μετά την κρίση των Ιμίων.
«Το Γενικό Επιτελείο μας και το υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.
Αυτό το θέμα είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, επομένως θα συνεχίσουμε τις μεταξύ μας διαβουλεύσεις», πρόσθεσε και σημείωσε ότι αν η βουλή θέλει να ενημερωθεί κεκλεισμένων των θυρών τότε «θα το κάνουμε μετά χαράς».
https://www.iefimerida.gr/news/466223/prokalei-i-agkyra-epanaferei-thema-gkrizon-zonon-gia-tis-vrahonisides?fbclid=IwAR3qAzlMBLVnEkTr_kWd8RMDqcVXK3CSve
Αυτή την στιγμή φαίνεται ότι … «μας παίρνουν μέτρα μέσα και έξω»…
Το ύπουλο τρομοκρατικό κτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ φαίνεται να έχει πιο βαρύνουσα σημασία στα γεωπολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα .
Βρισκόμαστε πιο κοντά στο να πούμε …«ταις ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ Σώτερ σώσον ημάς» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Αναρτήθηκε από km58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου