Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: η Συρία έκλεισε πριν από λίγο για την Τουρκία για να ανοίξει το ΑΙΓΑΙΟ μαζί με τα υπόλοιπα; Είσαι έτοιμη Ελλάδα;

Φώτο από orthodoxia.online
Ο Πούτιν και ο Ερντογάν κλείνουν άρον- άρον την Συρία και η προσοχή τους μεταφέρεται στην επικείμενη ενίσχυση της στρατιωτικής αμερικάνικης παρουσίας στο ΑΙΓΑΙΟ με βάσεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στις 19:19 17.09.2018 ο Πούτιν και ο Ερντογάν στη διμερή συνεργασία τους για την Συρία και κατά τη συνάντηση τους στο Σότσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια αποστρατικοποιημένη – ουδέτερη ζώνη στην επαρχία Idlib της Συρίας.


« Η συνάντηση έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά τη διάσκεψη κορυφής Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν στην Τεχεράνη, όπου οι χώρες σαν εγγυητές κατάπαυσης του πυρός επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της ζώνης απαγόρευσης της κλιμάκωσης των συγκρούσεων του Idlib και σε τρόπους ελαχιστοποίησης των κινδύνων για τον άμαχο πληθυσμό που σχετίζονται με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας και της ένοπλης αντιπολίτευσης, απαγορεύεται η στρατιωτική δραστηριότητα στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης του Idlib. Εντούτοις, οι μαχητικές ομάδες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης, με αύξηση του αριθμού παραβιάσεων κατάπαυσης του πυρός και σημάδια προετοιμασίας των μαχητών για επιθέσεις με χημικά όπλα που καταγράφηκαν από το Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης. Sputnik / Aleksey Nikolskyi https://sputniknews.com/russia/201809171068089390-putin-erdogan-syria-sochi/

Αυτά ισχυρίζεται το Sputnik την στιγμή που στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος έχουμε πρωτόγνωρη αύξηση των προσφυγικών ροών παράλληλα με θρασύτατες τουρκικές παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα.

« Συνολικά 615 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων αιτούντες άσυλο, πέρασαν στη Λέσβο το τριήμερο από την Παρασκεύη 14 έως και χθες 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή πέρασαν 98 άτομα, το Σαββάτο 193 ενώ χθες Κυριακή πέρασαν 324. Ο μεγάλος αυτός αριθμός αφίξεων, από τους μεγαλύτερους τα τελευταία χρόνια και ο μεγαλύτερος για φέτος, εξακόντισε πάνω από τις 11.000 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Λέσβο διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, 11.053 αιτούντες άσυλο. Από αυτούς 8.912 διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας σε υποδομές στέγασης για 3.100 άτομα, 1.185 διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και οι υπόλοιποι σε άλλες μικρότερες δομές.» Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ http://www.iefimerida.gr/news/444623/pano-apo-11000-oi-aitoyntes-asylo-sti-lesvo-615-afixeis-se-treis-meres

Το κακό που άρχισε στην ΣΥΡΊΑ μεταφέρεται με πολεμικό άνεμο προς το ΑΙΓΑΙΟ.

Πίσω από όλα αυτά κρύβονται λεπτοί γεωπολιτικοί χειρισμοί που φέρνουν σύγκρουση στα ανατολικά σύνορα μας.

Γιατί ξαφνικά αυξήθηκαν οι ταχύτητες των γεγονότων;

Ο σουλτάνος παρακολουθεί το pressing στην τουρκική οικονομία και βλέπει την δυτική πλευρά των συνόρων του βλ. ΑΙΓΑΙΟ  να οχυρώνεται αμερικανικά. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην Ελλάδα» 

« Η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση του όγκου της στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, όπου ο αμερικανικός στρατός θα χρησιμοποιεί αεροπορικές και ναυτικές βάσεις,  με την εκτίμηση ότι αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Wall Street Journal». 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αδημοσίευτες πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, γεωπολιτικοί και γεωγραφικοί παράγοντες με παρεμβάσεις τους,  αυξάνουν την ελκυστικότητα των ελληνικών βάσεων για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. 

Και οι δύο πλευρές ανησυχούν για τις ενέργειες της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ.  

Από την άποψη αυτή, η Ελλάδα με το ευνοϊκό κλίμα της και τις στρατιωτικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, προσφέρει την ευκαιρία να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις όλο το χρόνο. 

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης τις υφιστάμενες δυνατότητες προσωρινής εγκατάστασης στρατιωτών στη χώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των πηγών, οι διαπραγματεύσεις διενεργούνται από τον διοικητή του ΝΑΤΟ, Κούρτις Σκαρπότι.  Ωστόσο, δεν προτείνει την εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτών και εξοπλισμό σε μόνιμη βάση στην Ελλάδα.»  

Фокус 

https://www.echedoros-a.gr/2018/09/blog-post_66.html#more

Ήδη το Κουρδικό βγαίνει από την ολιγόμηνη καταστολή του και δρομολογείτε με αμερικάνικες προδιαγραφές ως κρατική υπόσταση. 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ με πολεμικούς στόλους και άλλα καλούδια.

Με λίγα λόγια ο τούρκος πιέζεται στα  ανατολικά και  τα δυτικά του και δραματικά στο εσωτερικό του με την υποβάθμιση της οικονομίας του. 

Τι κάνει λοιπόν και πως θα αντιδράσει; 

Πριν αναβαθμιστεί στρατιωτικά  από τις ΗΠΑ ο αδύναμος κρίκος της περιοχής βλ.  μνημονιακή Ελλάδα μήπως σκέφτεται κάτι σοβαρό να πράξει; 

Από τον Μάιο προαναγγέλλει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις επικαιροποιεί για φέτος το φθινόπωρο. 

Ουσιαστικά περιμένει να παζαρέψει μέχρι τελευταία στιγμή με τα δυτικά ενεργειακά συμφέροντα αλλά ο χρόνος του τελειώνει. 

Στην Κύπρο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα διότι πέριξ της νήσου έχουν συγκεντρωθεί λόγω των εξελίξεων στην περιοχή των κούρδων της Συρίας οι πολεμικοί στόλοι των ισχυρών της γης. 

Ψάχνει λοιπόν ο σουλτάνος στις μέρες αυτές να βρει κατάλληλο πεδίο πρόκλησης και πειρασμού . Και αλληθωρίζει στο ΑΙΓΑΙΟ, για αυτό τον λόγο και αυξάνει τις προσφυγικές ροές τις τελευταίες ώρες.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά για τον Ερντογάν. 

Για τους τούρκους δεν υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια γιατί οι πολεμικές και διπλωματικές πρακτικές τους είναι ιστορικά ένας εφιάλτης για εμάς . 

Αυτό που θέλουν είναι να αρπάξουν εδώ και χρόνια οι τούρκοι τα ενεργειακά πεδία του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ και να τα διαπραγματευθούν πολύ γρήγορα με τους Δυτικούς και σε σχέση με την τελική συμφωνία που θέλουν να  επέλθει για την δημιουργία νέων συνοριογραμμών στην Μέση Ανατολή ( βλ. Κουρδικό) . 

Οι χρόνοι τελείωσαν , οι μεγάλοι εφαρμόζουν σχεδιασμούς δεκαετιών . Στην μέση βρίσκονται αδύναμες και καταληστευμένες χώρες βλ. Μνημονιακή Ελλάδα για να υποστούν εκ νέου ιστορικές αδικίες και μειώσεις του Εθνικού τους χώρου; ΦΕΥ

Είμαστε έτοιμοι αδελφοί για όλα αυτά που μας τα προανήγγειλαν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
πηγη
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου