Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016

Τι εστί βερίκοκο κ. Ερντογάν μετά το ταξίδι του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην ΕΛΛΑΔΑ;


BY IOANNA


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Από το kapistrinews, η φώτο είναι ενδεικτική των επερχομένων.
Τι σηματοδότησε το πρώτο ταξίδι του κ. Ομπάμα στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΗ και τι σηματοδοτεί το τελευταίο του στην ΕΛΛΑΔΑ;
Ας πούμε ότι και αυτό είναι σύμπτωση…

Το πρώτο ταξίδι του κ Μπαράκ Ομπάμα μετά την εκλογή του στον προεδρικό Θώκο των ΗΠΑ ήταν στην Τουρκία- από τα τελευταία του προγραμματίζεται να είναι στην ΕΛΛΑΔΑ… και τώρα τι εστί βερίκοκο ;

Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου του 2008 και ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2009..

Τον Απρίλιο του 2009 επισκέπτεται την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ως πρώτη επίσημη επίσκεψη του

«Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Ομπάμα ήταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες, επισκέφθηκε την Αγία Σοφία και το τζαμί Σουλταναχμέτ και συνομίλησε με Τούρκους φοιτητές..»

«Αφού μπορεί η Τουρκία και είναι μέλος του ΝΑΤΟ και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των στρατιωτών της για να προστατεύσει τους συμμάχους της,
γιατί να μην μπορεί να πουλάει βερίκοκα στην Ευρώπη και να μην έχει ελευθερία διακίνησης;»

Ιδού πώς υπογράμμισε την ανάγκη ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Τουρκία.
«Σε εκείνο το ταξίδι Τούρκος φοιτητής ρώτησε τον Ομπάμα αν είναι υπέρ ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ, για να λάβει την απάντηση ότι «είμαστε ξεκάθαροι στο θέμα της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι σύμμαχός μας και αυτό που κάνουν οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των συμμάχων». «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εναντίον πραγμάτων που στόχο έχουν τον διαμελισμό της Τουρκίας», είπε ο Ομπάμα, αλλά υπογράμμισε επίσης ότι «είναι σημαντικό να είναι ελεύθερη, να μπορεί να αναπτυχθεί και να έχει ίσες ευκαιρίες και η κουρδική μειονότητα στην Τουρκία».

Όμως η Τουρκία απογοήτευσε την φίλη και σύμμαχο της Αμερική και σήμερα πουλάει βερίκοκα στην Ρωσία του κ, Πούτιν.
«Γιατί ο Ομπάμα επισκέπτεται την Ελλάδα λίγο πριν το τέλος της θητείας του:
Η διαχείριση του προσφυγικού, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η απρόβλεπτη συμπεριφορά της Τουρκίας και ο ρόλος της Ελλάδας, καθώς και οι προοπτικές λύσης του Κυπριακού, θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα, στις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Μια επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα έχει τεράστια σημασία. Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστήριξε και εργάστηκε επί οκτώ χρόνια για μια Ευρώπη ενιαία, ελεύθερη και ειρηνική, και ο πρόεδρος και το επιτελείο του δείχνουν να αντιλαμβάνονται καλύτερα από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες πως οι πολλαπλές κρίσεις που επηρεάζουν την Ελλάδα απειλούν αυτό τον στρατηγικό στόχο», τόνισε στην «Κ» παράγοντας της Ουάσιγκτον, που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον Λευκό Οίκο.

Οι απρόβλεπτες κινήσεις της Τουρκίας
Η Ουάσιγκτον ανησυχεί και για τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της στάσης του Ταγίπ Ερντογάν σε σειρά ζητημάτων.
Πέρα από το «φλερτ» με τη Ρωσία, που ενοχλεί, και οι αναθεωρητικές εξάρσεις του Τούρκου προέδρου, στο πλαίσιο των οποίων αμφισβητεί πρόνοιες της Συνθήκης της Λωζάννης, προκαλούν δυσφορία και φόβους για βλέψεις περί αλλαγής συνόρων που θα άνοιγαν τον ασκό του Αιόλου και ενδεχομένως να προκαλούσαν συγκρούσεις».

Πίσω από τα ψιλά γράμματα των ανακοινώσεων κρύβονται μακροπρόθεσμοι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί υψηλής στόχευσης .
Από τον περασμένο Μάιο οι Αμερικάνοι εκτίμησαν και δρομολόγησαν καταστάσεις.
«Οι Αμερικανοί έχουν θορυβηθεί από την πρωτοφανή ελληνική «κατατονικότητα» απέναντι στη θρασύτατη Τουρκία του Προέδρου της, Recep Tayyip Erdoan, του οποίου οι πειρατικές τακτικές βρίσκουν ανταπόκριση πλέον μόνο μέσα στη θεσμική καρικατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν θορυβηθεί από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, όπου κινείται στα όρια της διπλωματικής ανοχής και που δεν εντάσσεται σε καμία λογική διεθνοπολιτικών συμφερόντων, άρα και σε κανένα πλαίσιο συνεννόησης μαζί τους.
Επίσης έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος.
Κυρίως όμως φοβούνται ότι την κατάσταση θα σπεύσει -ακούσια ή εκούσια- να εκμεταλλευτεί η Ρωσία και να βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση το ΝΑΤΟ»

Όταν η Γεωπολιτική συναντά την Οικονομία μιας στενάζουσας μνημονιακής χώρας βλ. Ελλάδα.
Όταν το κούρεμα του χρέους , η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις συναντούν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει την ΑΟΖ της.
Όταν οι Αμερικάνοι έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος.

Τότε τα 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ γίνονται άραγε το απόλυτο εργαλείο χάραξης γεωστρατηγικών δράσεων;
ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ όσο ποτέ άλλοτε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ:

«-Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πρέπει να φοβάστε, αυτοί είναι οι Τούρκοι.
-Μην τους υπολογίζεται καθόλου , μην τους δίνεται σημασία.
– Όσο τους υποστηρίζουν οι Δυτικοί , τόσο θα υπάρχουν.
-Μόλις σταματήσουν οι Δυτικοί να τους υποστηρίζουν, θα πάψουν να υπάρχουν και οι Τούρκοι.
-Σε κάποια στιγμή , θα μας υποστηρίξουν ανοικτά εμάς , γιατί θα καταλάβουν , ότι τα συμφέροντα τους είναι με την Ελλάδα, και όχι με την Τουρκία.»
Σελ. 399-340 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ -ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου