Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ



Οι γονείς μου δεν μου άφησαν πολλά πράγματα ως κληρονομιά, αλλά είχαν αγοράσει μία Αγία Γραφή, για μένα και τον αδερφό μου και όλη τους η κληρονομιά, ήταν τα παρακάτω λόγια τους, γραμμένα στην πρώτη σελίδα, που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας!




"Όπως ο Θεός είναι γνωστός και άγνωστος, προσιτός αλλά και μυστηριώδης και απρόσιτος, κατά παρόμοιο τρόπο και το Βιβλίο Του είναι προσιτό αλλά και μυστηριώδες.

Κατά τους Θεολόγους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, το μυστικό νόημα των Γραφών διαιρείται σε:
Α. κατά το Γράμμα
Β. Αλληγορικό
Γ. Αναγωγικό και
Δ. Ηθικό, δηλαδή Τροπολογικόν

Το "Α. κατά το Γράμμα", υπάρχει και είναι και το μόνο που αντιλαμβάνονται οι ολιγόπιστοι, αιρετικοί... και πολλές φορές με εσφαλμένη ερμηνεία.
Οι θεολογικές αρετές είναι τρεις, δηλαδή: Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, τρία είναι και τα μυστικά νοήματα:
Το "Β. Αλληγορικό" αποδίδεται στήν πίστη,
το "Γ. Αναγωγικό" στην Ελπίδα και
το "Δ. Ηθικό ή Τροπολογικό" στην Αγάπη.

Και αυτά τα τέσσερα μυστικά νοήματα, φανερώνονται για παράδειγμα, με το όνομα Ιερουσαλήμ, η όποια:
κατά το Γράμμα σημαίνει τον τόπο της Παλαιστίνης,
αλληγορικώς σημαίνει την στρατευομένη Εκκλησία μας (Πίστη),
αναγωγικώς σημαίνει την θριαμβεύουσα Εκκλησία μας (Ελπίδα),
ηθικώς σημαίνει την ψυχή στην παρούσα πρόσκαιρο ζωή (Αγάπη).

Αυτά τα τέσσερα τα βρίσκεται και στην προς Γαλατάς επιστολή του αποστόλου Παύλου, στην οποία λέγει κατά το Γράμμα, «ο Αβραάμ δύο Υιούς έσχεν», και αλληγορών αυτούς λέγει «αύται εισίν αι δύο Διαθήκαι» και πάλι αναγωγικώς λέγει «η δε άνω Ιερουσαλήμ» και πάλιν διά το Ηθικόν λέγει «ώσπερ τότε ο κατά σάρκα γεννηθείς εδίωκε τον κατά το πνεύμα, ούτω και νυν» και τα έξης.

Ο Λόγος του Θεού είναι ο Ίδιος ο Ζωντανός Κύριος Ιησού Χριστός, ο Θεός των Ζωντανών που κοινωνούμε πρώτα στην Εκκλησία Του και μετέπειτα στη καθημερινότητά μας.
Δεν μελετάται η Αγία Γραφή από διάνοιες, που ψάχνουν να βρούνε ανάξια, τα παραπάνω νοήματα, αλλά γράφηκε από απλούς, αγράμματους και φωτισμένους Ανθρώπους, για κενούς από εγωισμό ανθρώπους, που είναι ενεργά μέλη της Στρατευομένης Εκκλησίας.

Εάν, η Νηστεία και η Εξομολόγηση είναι καθαρές προσπάθειες...
Εάν, η ευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό" γίνει ανάσα και καρδιακή και τα δάκρυα στα μάτια σας, τρέχουν ασταμάτητα...
Εάν, ο πόθος σας να προγευτείτε την Αιώνια Μέλλουσα Ζωή, είναι μεγαλύτερος από την επιθυμία ή περιέργεια των μάταιων εγκοσμίων, με κάθε τίμημα...
Εάν, προσπαθείτε στην σκέψη και στην πράξη, να ανεβείτε πνευματικά σκαλοπάτια, βοηθώντας τον συνάνθρωπο και αφουγκράζοντας τον πόνο του κόσμου, μισώντας τον αμαρτωλό εαυτό σας...
Εάν προσπαθείτε να κοινωνήσετε τον Κύριο, με περισσότερη ταπείνωση, φόβο και Θείο έρωτα και σηκώνεστε αμέσως μετά από κάθε πτώση σας, με θάρρος και όχι θράσος...
Εάν πιστεύετε σε Εκείνον που δεν βλέπετε... τότε θα δείτε... Και βουνά μπορεί να μετακινήσει ο Κύριος, αν πρέπει και του το ζητήσετε!
Τότε, ο Κύριος θα θορυβήσει την αμαρτωλή και ψεύτικη ελευθερία σας και θα σας ελευθερώσει τα μάτια, τα αυτιά και όλες τις αισθήσεις σας, παλαιές και νέες!
Τότε θα δείτε άρρητα πράγματα και θησαυρούς, στις λέξεις της Αγίας Γραφής, αλλά και γύρω σας!
Και ο κίτρινος ήλιος για εσάς, θα πάψει να είναι λαμπερός...

Σας χαρίζουμε, αγαπημένα μας παιδιά, από μία Αγία Γραφή, με την ελπίδα να ζωντανεύσει και στα χέρια και στις καρδιές, τις δικές σας.
Γιατί, λατρεμένα μας παιδιά, αλιεύοντας αρετές και δάκρυα μετανοίας, ο σκοπός μας είναι να γίνουμε άγιοι, να "πεθάνουμε" πριν πεθάνουμε, προσπαθώντας να ελκύσουμε περισσότερο τον Κύριο και να ζήσουμε αιώνια, κοντά Του.

Ο Κύριος να σας φωτίζει ολοένα και πιο πολύ, κάθε φορά που μελετάται τις Αγίες Γραφές Του, με τον νου, την καρδιά και την ψυχή σας και γίνεστε ενεργοί μέτοχοι των Αγίων Φοβερών Μυστηρίων της Εκκλησίας Του.

Καλό Αγώνα.
Με αγάπη, οι Γονείς σας."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου