Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2015

Οι Τοκογλύφοι ¨φακελώνουν¨ τους Έλληνες, Οι Τούρκοι ¨φακελώνουν¨ το Αιγαίο .

Τον Σεπτέμβριο του 2014 αρθρογραφούσαμε με τον τίτλο ¨ Τούρκοι και Τοκογλύφοι προθερμαίνονται¨
ΖΟΥΡΑΦΑ (1)Τον Νοέμβριο πάλι τα ίδια λέγαμε ¨ Αναμένοντας Τούρκους και Τοκογλύφους.¨
Και τον Φεβρουάριο του 2015 ¨έσκασε μύτη¨ η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Και αρχίζουν οι συμπτώσεις ..
27 Φεβρουαρίου 2015



¨ Τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί στη συμφωνία με το Eurogroup, αυτά τα μέτρα, δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος. Μεταξύ των άλλων…. Από την επόμενη εβδομάδα προετοιμασία για τα ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών αλλά και για την
τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη¨ http://www.iefimerida.gr/ 27|02|2015 21:43
Κα ξαφνικά μόλις πέσανε τα μποφόρ στο Αιγαίο μαθαίνουμε ταυτόχρονα.
27 Φεβρουαρίου 2015
¨Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 27/2, όταν η Τουρκία εξέδωσε notam (αγγελία) με την οποία ζητά από αύριο Δευτέρα, 2 Μαρτίου και για δέκα μήνες, μέχρι τις Δεκεμβρίου του 2015, να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές βολές με πραγματικά πυρά, σε μια τεράστια έκταση στο Αιγαίου που εκτείνεται από την Λήμνο μέχρι την Σκύρο.
Στην ουσία η Άγκυρα «κόβει στη μέση» το Αιγαίο, καθώς η γεωγραφική αυτή κάλυψη, πιάνει όχι μόνο ελληνικό εναέριο χώρο καθώς ανήκει εξ ολοκλήρου στο FIR Αθηνών, αλλά ακόμη και ελληνικό έδαφος, της Λήμνου. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς που ισχύουν, αρμόδια αρχή για την έκδοση τέτοιου είδους ανακοινώσεων, είναι μόνο η Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εκτιμούσαν αυτή την κίνηση ως μια από τις πλέον σοβαρές, επικίνδυνες και προκλητικές κινήσεις της γείτονος.¨ http://www.iefimerida.gr/
Με το έμπα της φετινής μουντής άνοιξης μαθαίνει λοιπόν ο Έλληνας ότι ξεκινάει η μεταρρύθμιση της ζωής του με την ¨έξυπνη κάρτα του πολίτη¨ και οι Τούρκοι ¨φακελώνουν¨ το Αιγαίο.
Τελικά αυτή η τετράμηνη παράταση είναι για να πάρουμε ανάσα ή για να υποστούμε ¨αναπνευστική ανεπάρκεια¨ από αυτά που ενημερωνόμαστε από την καθημερινή οικονομική και γεωπολιτική επικαιρότητα που αναφέρεται στην Ελλάδα;
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το μόνο όπλο που έχει η πτωχή και ασήμαντη Ελλάδα είναι…
¨ η ενότητα του λαού, η ανθρωπιά του κόσμου, η λεβεντιά και το φιλότιμο του αδικημένου Έλληνα¨
Οι αλήθειες για το πώς φτάσαμε εδώ ολοένα και αποκαλύπτονται…
Εξαρτάται από τους κρατούντες την εξουσία να ενεργοποιήσουν το παραπάνω κρυμμένο όπλο της Ελληνικής Ιδιοσυγκρασίας…
Διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα και γεμάτα με παγίδες.
Και τώρα πάμε στην γεωπολιτική παγίδα που μας στήνουν οι γείτονες…
Η notam (αγγελία) περί Κεντρικού Αιγαίου είναι ένας ¨Δούρειος ίππος¨ για να δούνε τις αντιδράσεις της σημερινής συγκυβέρνησης στα χρονίζοντα θέματα της ΑΟΖ και αν αυτή ακολουθήσει την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η συγκυρία ωρίμασε και η γεωπολιτική ανάλυση με το πτωχό μας μυαλό μας δίνει πλέον απτές ενδείξεις ότι η πιθανή δημιουργία στρατιωτικών εμπλοκών με τους γείτονες έχει μεγαλύτερο βαθμό διαβάθμισης τετελεσμένων κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο που το έχουν εδώ και χρόνια ¨ χαρτογράφηση- φακελώσει¨ Τούρκοι ¨θαλασσόλυκοι¨.
O θαλάσσιος άξονας στον οποίο έχει πέσει το ¨βάσκανο μάτι¨τους κινείται από τα Στενά- Ζουράφα( Λαδοξέρα, Σαμοθράκη)- Μπάμπουρας( Θάσος)- Κόλπος του Στρυμωνικού – Ανατολικά του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.
Δηλ σημείο αναφοράς τους είναι ο παράλληλος θαλάσσιος άξονας από τα Στενά του Ελλήσποντου μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό και τον Τύμβο της Αμφίπολης.
Φυσικά αυτό είναι το κυρίως πιάτο τους γιατί σαν ορεκτικό και για εμπλοκές ¨αποπλάνησης¨ έχουν ήδη κάτι στοχοποιημένες γκρίζες βραχονησίδες και τμήματα των νήσων του Βόρειου Αιγαίου και μάλιστα πίσω στις Δυτικές οριογραμμές τους.
Και γιατί λοιπόν το Βόρειο Αιγαίο σε πρώτη φάση;
Ακριβώς γιατί στην περιοχή αυτή δεν θα έχουν στο κεφάλι τους την Ισραηλινή Αεροπορική μηχανή , ούτε τα εμπλεκόμενα διεθνή πετρελαϊκά συμφέροντα της Αν. Μεσογειακής λεκάνης και ταυτόχρονα θα μπορούν να ενεργοποιήσουν αποσταθεροποιητικά τις
βάσεις υποστήριξης που έστησαν εδώ και χρόνια απ ότι φαίνεται μυστικά στα Σκόπια και στην Αλβανία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ας μην ξεχνάμε και τους αλυτρωτικούς πυρήνες που χρηματοδότησαν στην Δυτική Θράκη.
Όμως μην πτοείστε Έλληνες …
Μία μπόρα θα είναι και θα περάσει και τελικά θα βγει σε καλό μας.
Με αυτό το κείμενο μου παίρνω την ευκαιρία και λόγω της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής να ζητήσω από τους σεβαστούς αναγνώστες συγγνώμη αν κατά λάθος τους στενοχώρησα με τα γραφόμενα μου τόσο καιρό και αυτό αν το έπραξα , το έκανα όχι από πρόθεση φυσικά αλλά λόγω ανθρωπίνων ατελειών.
Μέσα σε αυτές τις ατέλειες μου είναι και η ιδιότητα της ¨γραφικότητας ¨που μου απέδωσαν πολλοί τους οποίους και δεν παρεξηγώ.
Πως όμως μπορώ να κρύψω αυτή την ¨γραφικότητα¨ και να μην την μοιραστώ με άλλους όταν ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ εν ζωή μου διαμήνυσε με γνωστό μας κοινό πρόσωπο…
¨ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη και πολλοί θα χαρούν όταν έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα στηθούν οι Αναστάσιμοι- Παραδοσιακοί χοροί των Ελλήνων που θα πάνε στην Βασιλεύουσα¨
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου