Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2015

Συναγερμός στο Βατικανό που… περιμένει τους τζιχαντιστές


Συναγερμός στο Βατικανό που… περιμένει τους τζιχαντιστές
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τελεί το Βατικανό για το ενδεχόμενο που τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της έδρας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Αγίας Έδρας.


«Η απειλή υπάρχει. Αυτό έχει προκύψει από τις συζητήσεις με Ιταλούς και ξένους συναδέλφους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ντομένικο Τζάνι στο περιοδικό Polizia Moderna, που εκδίδει η ιταλική αστυνομία, ερωτηθείς για το κατά πόσο κρίνονται ως αξιόπιστες οι απειλές από το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές.
Αποτέλεσμα είναι να έχουν αναπτυχθεί γύρω από το μικροσκοπικό κρατίδιο περισσότεροι από 130 πράκτορες μαζί με τα μέλη της Ελβετικής Φρουράς για την προστασία του Βατικανό, ενώ η ιταλική αστυνομία ελέγχει πλήρως το εξωτερικό της Αγίας Έδρας, καθώς και την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Τη δεδομένη στιγμή μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ενήμεροι για κάποιο σχέδιο επίθεσης εναντίον του Βατικανού ή του Άγιου Πατέρα» πρόσθεσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Βατικανό.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι τζιχαντιστές που έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους στη Λιβύη περνάνε ως μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου στην Ιταλία, με σκοπό τη διάχυση στον ευρωπαϊκό Νότο και συγκεκριμένα την Ιταλία, την Ελλάδα και Ισπανία, όπου θα επιχειρήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα κατά στόχων υψηλού συμβολισμού.
Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος πριν από έναν μήνα ανέβασαν στο διαδίκτυο βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, στο οποίο ένας εκ των ισλαμιστών ακούστηκε να λέει «θα κατακτήσουμε τη Ρώμη, είναι θέλημα του Αλλάχ».
Ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από τζιχαντιστές εμφάνισε μια μονταρισμένη φωτογραφία με τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους να κυματίζει πάνω στον οβελίσκο στο κέντρο της πλατείας του Αγίου Πέτρου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου