Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2014

Η ISIS ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ''ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ''

Οι μαχητές της οργάνωσης  ISIS κατέλαβαν τα κοιτάσματα πετρελαίου στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, απομακρύνοντας τους αντίπαλους  μαχητές. Το πεντάγωνο  είπε  ότι ενώ  θεωρεί τον Ιρακινό στρατό ικανό να υπερασπίσει την Βαγδάτη, εντούτοις μπορεί να απαιτηθεί εξωτερική βοήθεια για να αποκρούσει τους  Τζιχαντιστές.



Το Ηνωμένο Βασίλειο  την Πέμπτη  ανάφερε  με βάση το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι η βάση του τομέα του πετρελαίου στην επαρχία  Ντέιρ αλ-Ζορ έχει περάσει στον έλεγχο των μαχητών του Ισλαμικού κράτους του Ιράκ  και του Λεβάντε (ISIS)
Η ''ISIS" πηρε τον έλεγχο του τομέα πετρελαίου ''AL OMAR'' και την στρατηγικής σημασίας πόλη
Mayādīn από την αυγή της Πέμπτης ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Η ομάδα παραθέτει ένα ερασιτεχνικό video  που αναρτήθηκε στο You Tube για να αποδείξει την δέσμευση  των κοιτασμάτων πετρελαίου. Το Video  δείχνει ένα γενειοφόρο άνδρα ο οποίος αναγνωρίζεται από τον καμεραμαν ως Διοικητής Hommam και επαίρεται ότι όλα κατελήφθησαν χωρίς να πέσει ούτε μια βολή.


'Πήραμε (τα κοιτάσματα πετρελαίου) χωρίς μάχη. Έφυγαν σαν τα ποντίκια '' είπε ο διοικητής αναφερόμενος στους μαχητές από την ομάδα της Συριακής αντιπολίτευσης al-Nusra οι οποίοι είχαν προηγουμένως πάρει υπό τον έλεγχο τους τα κοιτάσματα πετρελαίου

Η παράταξη του  Al-Nusra είχε καταλάβει την πετρελαιοπηγή  από της κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας τον Νοέμβριο και αντλούσε  μια παραγωγή   10.000 βαρελιών  την ημέρα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Η πετρελαιοπηγή  έχει μέγιστη  χωρητικότητα παραγωγής  75.000 βαρέλια την ημέρα.
Η ''ISIS'' έχει κερδίσει σημαντικά εδάφη τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ και έχει δηλώσει την δημιουργία  ενός Ισλαμικού Κράτους η Χαλιφάτου το οποίο διατρέχει και τις δυο χώρες.

Η ομάδα αυτή  έχει κάνει πρόσκληση προς τους  μουσουλμάνους ολόκληρου του κόσμου  να έλθουν κοντά τους,  υποσχόμενοι εκδίκηση για τα εγκλήματα που  έχουν διαπραχθεί εναντίον των Μουσουλμάνων.
Μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο που έχουν την δύναμη να εκτελέσουν  Hijrah  στο Ισλαμικό Κράτος   τότε θα το κάνουν γιατί Hijrah στην χώρα του Ισλάμ είναι υποχρεωτική
Αυτά δήλωσε ο ηγέτης Abu Bakr al-Baghdadi την Δευτέρα και δυο μέρες μετά η ομάδα μετονομάστηκε σε IS (ισλαμικό κράτος).

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ έχει  αποδειχθεί μέχρι στιγμής ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν περιορισμένες επιθέσεις της εξτρεμιστικής ομάδας.

Η ISIS συνεχίζει να παίρνει  υπό το έλεγχο της  πόλεις  στο Ιράκ και έρχεται σταθερά πιο κοντά στην πρωτεύουσα του Ιράκ την Βαγδάτη.
Ο Πρωθυπουργός  Νούρι αλ Μαλίκι απηύθυνε έκκληση στην Ουάσινγκτον για βοήθεια αλλά η Αμερικανική Κυβέρνηση δίστασε  να κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με την ανάπτυξη των στρατευμάτων στην περιοχή .
Την Πέμπτη  ο υπουργός  Αμυνας των ΗΠΑ Chuck Hagel και  ο Στρατηγός  Martin Dempsey είπαν ότι  ο Ιρακινός Στρατός  είναι ικανός να υπερασπιστεί την Βαγδάτη.
Ωστόσο, εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να διώξει την ISIS έξω από την χώρα χωρίς εξωτερική υποστήριξη. Οι δυο τους δήλωσαν  ότι εξετάζεται  τώρα ο στρατιωτικός ρόλος που θα πρέπει να εγκριθεί από της ΗΠΑ  για αυτή την σύγκρουση.
 Η δυνατότητα αεροπορικών επιδρομών και η ανάπτυξη 750 αμερικάνικών στρατιωτικών συμβούλων  είναι σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δήλωσε ο Dempsey.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καλέσει τον Μαλίκη να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του σεχταρισμού  που έχει ριζώσει στο ΙΡΑΚ Σουνίτες και Κούρδοι, οι μειονότητες δηλαδή της χώρας ισχυρίζονται  ότι υφίσταται  διακρίσεις από την ελίτ των Σιιτών στην Βαγδάτη.

http://rt.com
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου