Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ετοιμάζει τις νεόφυτες γενιές για μετά τον Πόλεμο!

Φιλιππία Βενετσάνου
Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ετοιμάζει τις νεόφυτες γενιές για μετά τον Πόλεμο!
Μήνυμα πιστού: Δε βλέπουμε να υπάρχει πολύ μετάνοια και πολύ προσευχή σε τέτοιο βαθμό σημαντικό που να μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Έχει δίκιο ε... Δυστυχώς έχει δίκιο. Στην Κύπρο και στην Ελλάδα τα πράγματα ακόμα κρατιούνται από τους παπάδες. Ακούτε; Από κάποιους καλούς παπάδες οι οποίοι κάνουν πολλές Λειτουργίες. Μνημονεύουν πολλά ονόματα στη Θεία Λειτουργία. Αυτό είναι, ξέρετε πόσο βάρος σηκώνουν 





τούτοι οι παπάδες; Κρατούν όλον τον κόσμο εις τους ώμους τους. Λέω παπάδες ε; Προσέξτε το, δεν λέω Δεσποτάδες. Οι Δεσποτάδες έπρεπε να κάνουν τούτη τη δουλειά που κάνουμε τώρα, κατήχηση. Διδασκαλία του λαού, του νέου λαού. Πάμε στην Πάφο τώρα, τι να σας πω, δίψα οι Παφίτες! Δίψα για Θεόν! Οι μεγάλες ηλικίες; Στους καφενέδες... Η νέα γενιά στις εκκλησίες ν’ ακούσουν λόγο Θεού. Λοιπόν αυτό είναι παρήγορο. Είναι παρήγορο αλλά έχουμε πολύ δρόμο.
Έλεγα του Δεσπότη εκεί του Πάφου, του Τυχικού. Λέω “Δεσπότη μου, κατάλαβε το. Οι ιδεολογίες εκαταστρέψαν από το ‘50 και δώθε γενεές. Όχι μιά γενιά. Δυό γενιές, τρεις γενιές, του παππού μας, του πατέρα μας και ερχόμαστε η δική μας η γενιά, η κάτω των 50, εγώ είμαι 62 δεν είμαι κάτω των 50. Λοιπόν σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους να τους μιλήσουμε για μετάνοια, για προσευχή. Μερικοί που είναι 70 χρόνων, ξέρετε τι μου λένε; “Ακούμε τις ομιλίες σου και νομίζουμε ότι τόσα χρόνια ένα αέρα που εδέρναμε”. Άκου... “και κατηχητικά επηγαίναμε και κύκλους και οργανώσεις θρησκευτικές και συλλόγους αλλά τούτα που λες εσύ και μερικοί άλλοι δεν τα ακούγαμε. Ούτε για μετάνοια ακούγαμε, ούτε για κάθαρση του νου, της καρδίας, για τα πάθη, ό,τι τα πάθη είναι οι αρρώστιες της ψυχής. Πιό πολλά ακούγαμε, λέει, για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα παρά για την ένωση της ψυχής μας με το Χριστό. Πε πε για την ένωση με την Ελλάδα ήρθε η Τουρκία στον Αστρομερίτη”. Κατάλαβες ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της ιδεολογίας; Πε πε για την Κόκκινη Πλατεία του Λένιν και του Μαρξ, εδιαλύθηκε όλο τον σύστημα του Κομμουνισμού και του Σοσιαλισμού.
Αλλά τώρα σε αυτό το κενόν πρέπει εμείς, του λέω του Αγίου Πάφου, πρώτον να κάνουμε επιχωμάτωση. Να φέρουμε καινούργιο σπόρο, καθαρό, να το φυτέψουμε, να ξεπετρίσουμε το χωράφι, να το ποτίσουμε καλά για να βγουν τα νέα φυτά, νεόφυτα!
Έτσι. Τούτη η δουλειά πότε είναι να γίνει; Ο Πόλεμος ήρθε. Μετά, μπράβο όσοι ζήσουμε... Από τις ραδιενέργειες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Που περιμένουμε τώρα είναι να χτυπήσει η Περσία τους Εβραίους; Οι Εβραίοι τους Πέρσες; Πότε θα πέσει ο Ερντογάν; Που μας είπαν οι Άγιοι και μετά αμέσως ξεκινά ο μασσαλάς, έλεγε η μάνα μου. Ο μασσαλάς τι σημαίνει; Η μεγάλη φωτιά. Λοιπόν, η φωτιά ξέρετε έχει το ιδίωμα να καθαρίζει. Δεν έχει μόνο το ιδίωμα να καίει. Έλεγαν οι Κατωκοπίτες όταν κάποτε συνέβη μία φωτιά “Θεέ μου κάψε κι άφησε να φάνε και τα παιδιά μας”.
Τώρα, αγαπητέ μου Γιώργο και αγαπητοί μου που με ακούεται, ήρθε η ώρα του μασσαλά, της μεγάλης φωτιάς. Η δική μας η μετάνοια είναι τόσο λίγη κατά τους Αγίους Πατέρες και Μητέρες... Ο τελευταίος μεγάλος Πατέρας; Ο Εφραίμ της Αριζόνας που εγνώρισε την Αμερική, το γήπεδο του σατανά. Η μεγάλη Αγία του αιώνος; Του 21ου αιώνος, η Γερόντισσα Γαλακτία. Και οι δύο συμφωνούσαν ότι «πρέπει να γίνει Πόλεμος». Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος τι είπε του Αγίου Γεροντά μας Ιακώβου; «Πρέπει να γίνει Πόλεμος δεν καθαρίζει διαφορετικά αυτός ο κόσμος».
Λοιπόν, άρα μην περιμένουμε ότι αλλαγή της ροής των πραγμάτων θα γίνει με την αναιμική μετάνοιά μας. Για να καταλάβετε πόσο αναιμική είναι η μετάνοιά μας, θυμάστε παλιά που λέγαμε για τις προφητείες; Ε σήμερα με πήρε ένας στρατιωτικός τηλέφωνο, πολύ καλός άνθρωπος, πιστός, με μεγάλη θέση στο στράτευμα, τώρα είναι εν αποστρατεία. Λέει μου “Άγιε Μόρφου είμαστε μέσα στα γεγονότα, ξεκινούν”. Ήθελε αυτός να πιάσει ένα μου λόγο. Λέω του “στρατηγέ μου, εδώ και 1,5 χρόνο είπα στον κόσμο που με ακούει ότι δεν θα ξανακούσει από το στόμα μου καμιά προφητεία. Δεν παρά να μου λεν οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ; Εγώ δεν θα τη μεταδώσω. “Γιατί, μου λέει, Πανιερώτατε;” Διότι αυτές που είπα λίγοι τις επίστεψαν κι απ’ αυτούς που τις επίστεψαν, λιγότεροι εβοηθήθηκαν εις στη μετάνοία τους. “Ποιος ο λόγος;” του λέω. Προφητεία λέγεται όχι για να μάθουμε τι θα γίνει μετά τον Πόλεμο, της Περσίας με το Ισραήλ. Δηλαδή υπάρχει μία περιέργεια τώρα, να μάθουμε σαν το σήριαλ, το επόμενο επεισόδιο τι θα περιέχει;
Ή μερικοί νομίζουν ότι όλα αυτά είναι να γίνουν για την Κωνσταντινούπολη. Θεός να μας ελεήσει. Αφού το κέντρο της γης δεν είναι η Κωνσταντινούπολη, είναι η Ιερουσαλήμ. Και ποιο είναι το κέντρο της ύπαρξής μας; Η Άνω Ιερουσαλήμ! Θα το ακούσετε όταν θα το ψάλουμε αύριο “ιδού ανεβαίνουμε εις Ιεροσόλυμα”. Η Ουράνια Θεία Λειτουργία. Η Αιώνια Ζωή! Δεν Αναστήθηκε ο Χριστός για να μας δώσει έναν Επίγειον Παράδεισον στην Κωνσταντινούπολη, στην ελεύθερη Κύπρο, που θα γίνει και αυτό ή στην ωραία Ιερουσαλήμ των Ορθοδόξων και όχι των σιωνιστών. Χριστός Αναστήθηκε “αναστάς ο Ιησούς από του τάφου έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος”. Αν αυτά δεν μπορούμε να τα νιώσουμε τί πάμε εις τις εκκλησίες να κάμουμε Πάσχα;
Όλοι τώρα περιμένουν να ακούσουν από εμάς τα επόμενα επεισόδια. Αν δείτε δε μες στο διαδίκτυο; Ααα όλοι προφητεύουν τώρα. Τους λέω όταν προφητεύουν όλοι, εγώ πρέπει να σιωπήσω. Θα μιλώ για τον Άγιο Λάζαρο, για τον Άγιο Μάρκο, για τη γιαγιά μου τη Μυροφόρα, τη μάνα μου τη Μηλιά. Ε, πως επρόσεχαν το νούν τους για να αποχτήσουν απόλαυση της Αιώνια Ζωής και ως προς τα Γεγονότα θα εφαρμόσω αυτό πάλι της Μηλιάς που μου έλεγε “γιε μου μην αγωνιάς πολλά, ότι έρθει του παπά θα έρθει και του χότζα”. Understand? (Καταλάβατε;). Έτσι, οπότε αυτή είναι η κατάσταση μας.
“Πρακτικά τι κάνουμε;” λέει (διαβάζει από το χαρτί πάλι την ερώτηση του πιστού). Tι κάνουμε; Ό,τι εκάναμε πάντα. Δεν ασχολούμαστε με τις προφητείες, εγώ έκλεισα τα τηλέφωνα. Όποιος με πάρει για προφητείες, με ευγένεια, κάποτε και με θυμό του το κλείνω. Έτσι. Ούτε με ταις επόμενες επιδημίες. Αυτά πρέπει να γίνουν. Αυτό που ασχολούμαστε είναι με την Αιώνια Ζωήν και το Μέγα Έλεος. Ξέρετε γιατί; Γιατί σε αυτά τα χρόνια, θα δείξουν τα δόντια τους τα εμβόλια. Τα εμβόλια τώρα άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους. Και το θανατικό, ξαφνικίτιδα και οι αναπηρίες που θα προκύψουν. Θα δείξουν τα δόντια τους οι ραδιενέργειες που θα αναπνεύσουμε. Ήδη βλέπετε γύρω μας έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα και λέμε ότι “είναι η σκόνη της Λιβύης” μα είδατε ποτέ σας “σκόνη της Λιβύης” εις στην Αττική κίτρινη; Oύτε στην Κύπρο δεν είδαμε κίτρινη ως τώρα σκόνη.
Δηλαδή θέλω να πω ότι το ανθρώπινο σώμα, η ανθρώπινη ψυχή συνεχώς βάλλεται. Ποια είναι τα αντίδοτα; Διαβάστε Ψαλτήρι. Θυσιάστε λίγο από τον ύπνο σας. Να ξυπνάτε να διαβάζετε Ψαλτήρι. Μάθετε να λέτε το “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με” για να είστε συνδεδεμένοι με τις συχνότητες του Ιησού. Αγαπήσετε τη μετάνοια, τη συμφιλίωση, τη συγχωρητικότητα. Διαβάσετε κανένα βιβλίο και όχι μόνο το tablet και όχι μόνο το κινητό μας τηλέφωνο. Σας λέω θα ‘ρθεί ώρα που δεν θα υπάρχουν tablet, που δεν θα υπάρχουν κινητά τηλέφωνα. Τί θα κάνουμε; Εμείς οι εθισμένοι. Πέστε μου τι θα κάνουμε; Ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά. Ούτε ψυχοφάρμακα είναι να υπάρχουν. Τα φαρμακεία είναι να είναι άδεια. Τα νέα παιδιά τι θα κάμουν τα καημένα;
Όσοι μπορείτε δε, να έχετε ένα κομμάτι κήπο; Μα έλεγε και κάποιος άνθρωπος του Θεού “μα ένα μέτρο;” ο Άγιος Παΐσιος. Ένα μέτρο χώμα, κάτσετε με τα παιδιά σας να το καλλιεργήσετε. Αν μπορείτε να βγείτε από την πόλη, ακόμα καλύτερα. Και μάθετε πώς κλαδεύουμε ένα δέντρο, πώς το ποτίζουμε, πώς μεγαλώνουμε μίαν όρνιθα. Δηλαδή να ζήσουμε ξανά τη φυσική ζωή των παππούδων μας. Αυτή η τεχνική ζωή, για ένα διάστημα θα διακοπεί. Δεν λέω ότι είναι να επιστρέψουμε σε ένα πρωτογονισμό, της Λιθίνης εποχής, αλλά φαίνεται ότι σε κάποια στιγμή, θα μας δοκιμάσει ο Χριστός και σε αυτό το επίπεδο. Οπότε από τώρα να προετοιμαστούμε.
Youtube: ΛΕ΄ Πνευματική Σύναξη Διαλόγου με τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο (25.04.2024)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου