Δευτέρα, Απριλίου 14, 2014

Απάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στον πάπυρο περί του "παντρεμένου Ιησού"


Απάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στον πάπυρο περί του "παντρεμένου Ιησού"

Σχολιο Oneiropagidas : Λυσσανε οι Αντιχριστοι καθε τετοια εποχη και προσπαθουν να αμαυρωσουν την Αληθεια το Α και το Ω  τον Νικητη Κυριο μας Ιησου Χριστο αλλα δεν μπορουν να καταλαβουν οτι το μονο που λερωνουν και μαυριζουν ειναι την δαιμονοπληκτη πουλημενη ψυχη τους ..
Σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ την Πέμπτη, ο γραμμένος στα αρχαία κοπτικά πάπυρος που αναφέρει πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος φαίνεται πως είναι πραγματικός και όχι πλαστός.
Ο πάπυρος, ο οποίος χρονολογείται στον τέταρτο αιώνα μ.χ και έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας.
Πάνω του αναγράφεται η φράση «ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου…». και η αποκάλυψή του έγινε από την καθηγήτρια ιστορίας του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ τον Σεπτέμβριο του 2012 αυτομάτως διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και το Βατικανό τον χαρακτήρισαν ως «πλαστό».
Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι του Χάρβαρντ δήλωσαν ότι επιστήμονες εντός και εκτός του πανεπιστημίου που εξέτασαν τον πάπυρο αυτό που ονομάστηκε «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού» διεξοδικά τον χαρακτήρισαν γνήσιο, πυροδοτώντας νέες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην επιστήμη και τη θρησκεία.
Στον πάπυρο διακρίνεται ένας διάλογος στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία και περιλαμβάνει τη φράση «ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου…», αλλά και άλλες, όπως: «Θα μπορεί να είναι μαθήτριά μου», «η Μαρία το αξίζει αυτό» και «όσο για μένα, θα σταθώ πλάι της προκειμένου να…».
Η απάντηση του Μητροπολίτου κ. Νικολάου:
Ντροπή και αίσχος
Όπως κάθε φορά που οι χριστιανοί ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος μας Χριστού κέντρα της παραπληροφορήσεως δηλητηριάζουν την πίστη μας με εμετικές, γελοίες, επιστημονικές τάχα ανακοινώσεις κατά του προσώπου του Ιησού Χριστού έτσι και εφέτος "ανακάλυψαν" σε παπύρους αγνώστου προελεύσεως και διοχέτευσαν στα Μέσα Ενημερώσεως, ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.
Δυστυχώς την "σπουδαία" αυτή είδηση μετέδωσαν χάριν εντυπωσιασμού και δικά μας Μέσα Ενημερώσεως. Ο λαός ασφαλώς γνωρίζει και περιφρονεί αυτού του είδους τις κατευθυνόμενες βλάσφημες ειδήσεις.
Είναι όμως αίσχος και εντροπή για εκείνους που αναπαράγουν τις ανοησίες και με τον τρόπο αυτό ασχημονούν κατά του Προσώπου του Χριστού και περιφρονούν την νοημοσύνη των Χριστιανών.
Στα 2.000 χρόνια του Χριστιανισμού υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες και σοφοί που με την έρευνα και την σοφία τους εστερέωσαν την πίστη.

GreekPress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου