1 λίτρο άσπρο κρασί
λίγο γλυκό κρασί
2 ¹κ.τ.σ. λουλουδάκια χαμομηλιού
20 γρ. αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού
250 ml τσίπουρο
250 γρ. ζάχαρη
5 καρφάκια γαρίφαλου
»
» » » |
Ρίχνετε όλα τα υλικά σ'ένα βάζο μεγάλο με αεροστεγές καπάκι.
Το κλείνετε και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά από 10-12 μέρες το σουρώνετε και το βάζετε σε μπουκάλια.
Τα κλείνετε με φελλούς ή άλλα καπάκια και τα αφήνετε για άλλες 15 ημέρες να ωριμάσει.
Το κλείνετε και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά από 10-12 μέρες το σουρώνετε και το βάζετε σε μπουκάλια.
Τα κλείνετε με φελλούς ή άλλα καπάκια και τα αφήνετε για άλλες 15 ημέρες να ωριμάσει.
¹κ.τ.σ. = κουταλιές της σούπας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου