Δευτέρα, Απριλίου 02, 2012

Διώχνουν τους Έλληνες από τα νοσοκομεία!


Με αμείωτη ένταση και θράσος συνεχίζεται το επικίνδυνο (προεκλογικό) σόου ολόκληρου του κυβερνητικού θιάσου του ΠΑΣΟΚ γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.



Πρωταπριλιάτικα, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσαν νέα παράσταση, με το γνωστό δραματικό τους ύφος και τους πολιτικούς θεατρινισμούς, ανακοινώνοντας και άλλα μέτρα στο πλαίσιο της αδίστακτης επικοινωνιακής πλειοδοσίας, στην οποία επιδίδονται εσχάτως για να αναδείξουν το δήθεν ενδιαφέρον τους σε ένα πρόβλημα που τα προηγούμενα χρόνια είχαν αμελήσει προκλητικά. Από κοντά και η (επίσης αποτυχημένη από όποιο υπουργείο κι αν πέρασε) Αννα Διαμαντοπούλου, επικρότησε τις δηλώσεις των δύο συναδέλφων της, όχι βέβαια από λόγους συμπάθειας, αλλά γιατί αγωνιά και η ίδια μήπως δεν μπορέσει να επανεκλεγεί στην Α' Αθηνών λόγω των εκρηκτικών διαστάσεων του προβλήματος.

Τεράστιο προσωπικό άγχος για την επανεκλογή του στη Β' Αθηνών (λόγω της αποτυχίας του στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και των απανωτών λαθών του στην εσωκομματική κούρσα για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ) έχει και ο κ. Χρυσοχοΐδης, που είδε το θέμα των λαθρομεταναστών σαν σανίδα προσωπικής σωτηρίας. Αυτοί που, ωστόσο, θα την «πληρώσουν» πάλι είναι οι Ελληνες, για τους οποίους δεν θα υπάρχουν (στο ήδη διαλυμένο ΕΣΥ) καθόλου κρεβάτια (που άλλωστε ήταν ήδη ελάχιστα), ύστερα από την πρόχειρη κυβερνητική απόφαση να νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία οι αλλοδαποί με λοιμώδη νοσήματα!

Σήμερα, επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταβαίνει και στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθεί με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ και να την ενημερώσει για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Στο ίδιο πνεύμα της προεκλογικής περιόδου κινείται και η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στις ηπειρωτικές περιφέρειες. Μάλιστα, όπως προανήγγειλε χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης, το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει πριν από τις εκλογές!

Επίσης, κλιμάκια αστυνομικών σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα ελέγχουν με κινητές μονάδες λαθρομετανάστες, ενώ θα δημιουργηθεί μια γραμμή επικοινωνίας, όπου ο πολίτης θα μπορεί να καλεί και να δίνει πληροφορίες για διαμερίσματα, όπου στοιβάζονται δεκάδες αλλοδαποί κάτω από άθλιες συνθήκες, ή χώρους συνάθροισης μεταναστών, οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Εξόχως αποκαλυπτικό για τον εμπαιγμό της κοινής γνώμης και το όψιμο ενδιαφέρον των «πράσινων» υπουργών ήταν το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Μεταξύ άλλων, η δήθεν εισροή ζεστού κοινοτικού χρήματος ύψους 250.000.000 ευρώ για την κατασκευή των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μόνο 82.000.000 ευρώ είναι εκταμιεύσιμα για τον σκοπό αυτόν και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το «λεφτά υπάρχουν» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Επίσης η κοροϊδία της κοινής γνώμης επιβεβαιώνεται και από την αποκαλυπτική άρνηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ασχοληθεί με το ζήτημα σε πρακτικό επίπεδο, ενώ ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που, όταν ανέλαβε υπουργός Προ.Πο. στην πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου, σταμάτησε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για τους χώρους κράτησης των μεταναστών.
 http://www.dimokratianews.gr/

Γιώργος Κατσίγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου