Δευτέρα, Απριλίου 02, 2012

Ο Κατσιματίδης ετοιμάζει πλάνα για επενδύσεις

«ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ»
«Θα στείλουμε και βοήθεια για τους φτωχούς αλλά δεν θα τη διαχειρισθούν οι πολιτικοί σας. Θα κάνουμε δική μας επιτροπή»
Μεγάλα επενδυτικά σχέδια στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Δωδ/σος, επεξεργάζεται ο Νισύριος την καταγωγή και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, Τζον Κατσιματίδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα».
Επιπλέον δηλώνει ότι συγκροτείται επιτροπή από πλούσιους ελληνοαμερικανικούς για την συγκέντρωση χρημάτων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη λόγω της κρίσης.


«Η βοήθεια μας όμως σε καμία περίπτωση δεν θα περάσει από τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Έχουμε χάσει κάθε αίσθηση εμπιστοσύνης σε αυτούς που σας διοικούν, ιδιαίτερα μετά το ό,τι συνέβη με τα χρήματα που στείλαμε για τις πυρκαγιές του 2007. Ό,τι θα κάνουμε θα έχει καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία», τονίζει αγανακτισμένος ο επιχειρηματίας, χτυπώντας παράλληλα το χέρι σο τραπέζι.
Την ίδια ώρα υποστηρίζει πως δεν μπορεί να ανεχθεί την κακή εικόνα που αποδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ για τους Έλληνες. «Η Ελλάδα έχει δυνάμεις  αστείρευτες. Μην ξεχνάμε πως μια διμοιρία Ελλήνων κρατούσε καθηλωμένες10 γερμανικές διμοιρίες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό καλό θα είναι να μην το ξεχνάνε ούτε οι Γερμανοί. Μπορεί η νέα γενιά να μην είναι δυνατή όσο οι παλιότερες, όμως θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν και κυρίως να αναπτύξουν τον τουρισμό».
«Και με τις ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα; Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε;» ρωτάμε. Ο ίδιος δεν αποφεύγει την ερώτηση. «Στο παρελθόν είχα απογοητευτεί από τη συμπεριφορά διαφόρων πολιτικών που ζητούσαν λεφτά κάτω από το τραπέζι. Αν είναι να υπάρχουν τα ίδια μυαλά, ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Πάντως περίμενα20 χρόνια για να κάνω δουλειά στην Ελλάδα. Περιμένετε λίγους μήνες ακόμα και θα δούμε. Κάτι θα γίνει και προς αυτή την κατεύθυνση», λέει με νόημα.
Φυς8κά, σε μια συνάντηση με τον ζωντανό θρύλο της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσου και για τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Νέας Υόρκης, της παγκόσμιας πρωτεύουσας, που σφύζει από ζωή και δημιουργία. «Πολλοί είναι αυτοί που με πιέζουν να διεκδικήσω τον δ΄μο μόλις φύγει ο Μπλούμπεργκ. Για να εκλεγώ χρειάζονται περίπου 100 εκατ. δολάρια, Είναι κάτι πάντως που το μελετώ», απαντά.

Διαδώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου