Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023

Καθnγnτnς Δερμιτζάκnς: Η xρnσn κoλxικivnς ισoδυναμεi με 100 kρεβάτια MEΘ...(Aκoυνε τα λαμoγια;)


petaloudas : με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω
Μανώλης Δερμιτζάκης: Ο Έλληνας καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης προχώρησε σε μία ανάρτηση.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κολχικίνη. Μάλιστα, ο καθηγητής επεσήμανε και την σημασία του εν λόγω φαρμάκου και στη μείωση των νοσηλειών αλλά και στη θνητότητα, που προκαλεί ο COVID-19.

πηγη

Μανώλης Δερμιτζάκης: Όλα όσα ανέφερε στην ανάρτησή του

«ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ: Για να καταλάβουμε τη σημασία των τελευταίων ευρημάτων για την κολχικίνη. Επιπλέον, για τα αντίστοιχα φάρμακα για τον COVID-19. Με 22% μείωση στις νοσηλείες, και ας πούμε ότι θα πάρουν κολχικίνη 70-100% αυτών που θα νοσηλευόντουσαν. Στην ουσία αυξήσαμε κατά 15-20% τη χωρητικότητα του συστήματος υγείας. Είναι ισοδύναμο με το να αποκτούσε ξαφνικά η Ελλάδα 100 επιπλέον ΜΕΘ COVID. Επιπλέον, ένα πολύ μεγάλο αριθμό κρεβατιών COVID με όλο το προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές», ανέφερε αρχικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Με 44% μείωση σε θανάτους, και ας πούμε ότι θα πάρουν κολχικίνη 70-100% αυτών που θα κατέληγαν, μειώσαμε τον αριθμό των θανάτων κατά 30-40%. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία ακυρώσαμε ολοκληρωτικά ή σε πολύ μεγάλο ποσοστό το αποτέλεσμα των περισσότερων υποκειμένων νοσημάτων. Μάλιστα, αυτό έγινε κυρίως στους νέους. Εκεί που κατά μέσο όρο διπλασιάζουν την πιθανότητα ο COVID-19 να οδηγήσει σε θάνατο.

Για τους ηλικιωμένους τo αποτέλεσμα είναι επίσης εντυπωσιακό. πχ στην ηλικιακή ομάδα 70-79 όπου η θνητότητα (στην Ελβετια) είναι περίπου 4% αυτό μειώνεται στο 2.2-2.5%. Επομένως, κατά τη γνώμη μου, εάν αποδειχθεί αυτή η αποτελεσματικότητα και στην πράξη. Η εξέλιξη αυτή είναι τεράστια. Game changer στη διαχείριση της πανδημίας», είπε στη συνέχεια ο ίδιος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου