Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022

ΗΜΑΡΤΟΝ ! Ο κοσμήτορας του Trinity College ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς θα μπορούσε να ήταν τρανσέξουαλ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Οι πιστοί έμειναν “με δάκρυα στα μάτια” αφού έφυγαν από ένα κήρυγμα όπου ο πρύτανης του Trinity College ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς μπορεί να ήταν τρανσέξουαλ.

Αλλά η άποψη για έναν τρανσέξουαλ Ιησού είναι “νόμιμη”, σύμφωνα με τον Δρ Μάικλ Μπάνερ, τον πρύτανη του Κέιμπριτζ, ο οποίος παρενέβη για να υπερασπιστεί τον ισχυρισμό που διατυπώθηκε σε κήρυγμα την περασμένη Κυριακή ότι ο Χριστός είχε “τρανσέξουαλ σώμα”.

πηγη

Η Mail Online αναφέρει: Michael Banner, ο πρύτανης του Trinity College, υποστήριζε τον νεότερο ερευνητή Joshua Heath, ο οποίος παρουσίασε μπροστά στο εκκλησίασμα αναγεννησιακούς και μεσαιωνικούς πίνακες της σταύρωσης που απεικόνιζαν μια πλευρική πληγή την οποία παρομοίαζε με κόλπο.

Το πλευρικό τραύμα “αποκτά μια αποφασιστικά κολπική εμφάνιση”, δήλωσε ο Heath, του οποίου το διδακτορικό επιβλέπει ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Canterbury Rowan Williams.


Ο ερευνητής χρησιμοποίησε τον πίνακα του 1400 “Πιετά με την Αγία Τριάδα” του Jean Malouel για να καταδείξει την άποψή του.

“Στο ταυτόχρονα αρσενικό και θηλυκό σώμα του Χριστού σε αυτά τα έργα, αν το σώμα του Χριστού, όπως αυτά τα έργα υποδηλώνουν το σώμα όλων των σωμάτων, τότε το σώμα του είναι επίσης το τρανς σώμα”, υποστήριξε ο ερευνητής.

Ο Χιθ χρησιμοποίησε τον πίνακα του 1400 “Πιετά με την Αγία Τριάδα” του Ζαν Μαλούελ, που εκτίθεται στο Λούβρο, για να καταδείξει την άποψή του, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Το έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Henri Maccheroni “Christs” του 1990 εμφανίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, όπως και το προσευχητάριο του Bonne του Λουξεμβούργου.

Σε επιστολή του προς τον πρύτανη, ένας πιστός ανέφερε: “Έφυγα από τη λειτουργία κλαίγοντας. Προσφερθήκατε να μιλήσετε μαζί μου μετά, αλλά ήμουν πολύ στεναχωρημένη. Περιφρονώ την ιδέα ότι ανοίγοντας μια τρύπα σε έναν άνδρα, μέσω της οποίας μπορεί να διεισδύσει, μπορεί να γίνει γυναίκα.

“Περιφρονώ ιδιαίτερα τέτοιες εικόνες όταν εφαρμόζονται στον Κύριό μας, από τον άμβωνα, στον εσπερινό. Περιφρονώ την ιδέα ότι πρέπει να μας καλέσουν να μελετήσουμε το μαρτύριο ενός “τρανς Χριστού”, μια νέα αίρεση για την εποχή μας”.

Άλλοι δήλωσαν ότι αισθάνονταν ανεπιθύμητοι στην εκκλησία, προσθέτοντας ότι τα παιδιά που παρακολουθούσαν ήταν εμφανώς άβολα.

Όμως ο Banner έγραψε μια επιστολή υπερασπιζόμενος το κήρυγμα, την οποία είδε η Telegraph, λέγοντας: “Για τον εαυτό μου, νομίζω ότι αυτή η εικασία ήταν θεμιτή, ανεξάρτητα από το αν εσείς ή εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος διαφωνεί με την ερμηνεία, λέει κάτι άλλο για αυτή την καλλιτεχνική παράδοση ή αντιστέκεται στην εφαρμογή της σε σύγχρονα ζητήματα γύρω από τον τρανσεξουαλισμό”.

Είπε ωστόσο ότι δεν θα έδινε πρόσκληση σε κάποιον που πίστευε ότι θα προσπαθούσε σκόπιμα να σοκάρει ή να προσβάλει το εκκλησίασμα ή που ανέμενε ότι θα μιλούσε κατά της χριστιανικής πίστης.

newspunch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου