Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2022

Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός: Το θαύμα σε καρκινοπαθή






Ο Δημήτριος, ηλικίας 17 ετών, είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας με έντονους πόνους στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ντρεπόταν να το φανερώσει. Συν τω χρόνω, όμως, η κατάστασις χειροτέρευε, οι πόνοι αυξάνονταν και, όταν έφτασε στο απροχώρητο, τότε το είπε στους δικούς του, οι οποίοι τον πήραν, ανήμερα των Θεοφανείων του 2011, και τον πήγαν στον Άγιο Σάββα. Μετά από πολλές εξετάσεις, διαπιστώθηκε καθολικός καρκίνος σε βαθμό που οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Έδωσαν στο παιδί, αν όχι ημέρες, μόνον λίγες εβδομάδες ζωή.

Η μητέρα του πατρός Ευλογίου, θεία του νεαρού Δημητρίου, που ευλαβείτο τον Όσιο Νικηφόρο, άρχισε να διαβάζει το βιβλίο «Νικηφόρος ο Λεπρός, της καρτερίας αθλητής λαμπρός», σαν παράκληση προς τον Όσιο, για να γίνει το παιδί καλά. Όταν τελείωνε την ανάγνωση, ξανάρχιζε το βιβλίο από την αρχή, παρακαλώντας πάντα με θέρμη τον Όσιο να κάνη τον ανεψιό της καλά.
Η κατάσταση του νεαρού άρχισε σιγά-σιγά να βελτιώνεται, οι πόνοι να ελαττώνονται και, λίγο πριν από το Πάσχα, όταν τον πήγαν πάλι στο νοσοκομείο, οι γιατροί διεπίστωσαν ότι το παιδί είχε θεραπευθεί τελείως. Επανέλαβαν τις εξετάσεις, με το ίδιο αποτέλεσμα.
Όλοι τότε πέταξαν από την χαρά τους για το γεγονός και η θεία του νεαρού δεν ήξερε πως να ευχαριστήσει τον Όσιο Νικηφόρο και φώναζε· «Αυτό είναι θαύμα του Αγίου Νικηφόρου! Αυτό είναι θαύμα του Αγίου Νικηφόρου!»
Μετά ζήτησε από τον γυιό της τον ιερομόναχο μία εικόνα του Οσίου Νικηφόρου, για να τον έχει για προστάτη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου