Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024

Υπό διωγμό η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία – Η διπλή ηθική της Δύσης


Από τη μια, η σφαγή χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα από τους Ισραηλινούς. Και από την άλλη, η ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία υπό διωγμό με πρόσφατη απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης. Δυο εκ πρώτης όψεως εντελώς διαφορετικά θέματα που όμως έχουν ένα κοινό σημείο. Και στις δύο περιπτώσεις δύο απεχθείς και απαράδεκτες ενέργειες διαπράττονται επισήμως “για λόγους εθνικής ασφαλείας”.


Για την ουκρανική απόφαση υπάρχει όμως κι ένας επιπλέον “λόγος”: έγινε για την “θρησκευτική ελευθερία” (Tagesschau)! Πρωτάκουστο, απαγορεύεται με νόμο μια θρησκεία με εκατομμύρια πιστούς σε μια συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, την ανατολική, για να προστατευτεί δήθεν “η θρησκευτική ελευθερία”! Ποια είναι η “αιτία” της απαγόρευσης; Σε 23 εκκλησιαστικές ενορίες, από τις υπάρχουσες 7.600, οι ουκρανικές αρχές διαπίστωσαν φιλορωσική προπαγάνδα στην Ουκρανία! Καλημέρα Όργουελ!

Αναμενόμενο και που η Δύση των αξιών, του πολιτισμού, του διαφωτισμού και των αρχών, σιωπά «κραυγαλέα» ! Άφαντος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο ανερχόμενος αστέρας εξ Αμερικής Επιφάνειος και οι “οικουμενιστές”. Απούσα και η ελλαδική Εκκλησία και η Ελλάδα όλη. Άπαντες απόντες, οι ευρισκόμενοι «στη σωστή πλευρά της ιστορίας»! Υπέρ πάντων ο πόλεμος “υπέρ αξιών” κατά του όντως επιτιθέμενου Πούτιν! Τόσο απλά όμως;

Και πάλι η Δύση εμφανίζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με το τι τη συμφέρει να “λιβανισθεί” ή να πάει στο “θυσιαστήριο υπέρ ίδιων συμφερόντων”! Το κάνουν όλοι, θα πει κάποιος. Σαφώς, και οι δικτάτορες και οι αυταρχικοί ηγέτες. Γι αυτό και είναι δικτάτορες και αυταρχικοί. Οι “δημοκράτες” και “οι πολιτισμένοι” όμως ; “Διπλή ηθική” λέγεται κι αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου