Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Ο άνθρωπος ή πουλάει «τρέλα» ή τον κρατάνε με τα χάπια – Μετά από 10 μέρες παραδέχεται ο Μητσοτάκης ότι η φωτιά τελικά τους ξέφυγε!


Σε μία κατόπιν εορτής παραδοχή για την καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 100.000 στρέμματα στην Αττική, προχώρησε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το δημαρχείο της Πεντέλης.



«Έχουμε αντιμετωπίσει 4.000 πυρκαγιές αλλά η φωτιά αυτή ξέφυγε», «είμαστε εδώ να συζητήσουμε την αποκατάσταση και κάλυψη ζημιών», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σύσκεψη σχετικά με τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.
«Έχουμε κάνει βήματα προόδου αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν κάτι δεν πήγε καλά. Οι παρεμβάσεις AntiNero δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ και χρειάζεται να συνεχιστούν», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει αν δοθεί προτεραιότητα στα δάση που είναι κοντά σε αστικές περιοχές.
Σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τρέξει γρήγορα για την αποκατάσταση των πληγέντων αλλά και για τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα αναδάσωσης ενώ τόνισε πως «κάθε χαμένη περιουσία είναι και μία τραγωδία». «Θα βοηθήσουμε να πατήσουν στα πόδια τους», τόνισε αναφερόμενος στους πληγέντες.
Ανέφερε δε πως «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα, ειδικά σε Πεντέλη Βριλήσσια Χαλάνδρι». Ειδικά για την Πεντέλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως πρέπει να γίνουν γρήγορα τα πράγματα ώστε να αλλάξουν και την ψυχολογία του κόσμου.
«Ειδικά το Αστεροσκοπείο, η περιοχή της Μονής και του κλειστού γυμναστηρίου Πεντέλης είναι προτεραιότητα. Να γίνει άμεσα η αναδάσωση σε αυτά τα σημεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου