Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

Άνοιξε η συζήτηση στη Γερμανία για την απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ τα Σαββατοκύριακα.


Ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing, αντιμετωπίζει το κλιματικό πρόβλημα της χώρας με απειλές για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ τα Σαββατοκύριακα, εάν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει κάποιους νόμους σχετικά με το περιβάλλον.
Ο υπουργός επιχειρηματολογεί ότι, εάν δεν γίνουν σύντομα τροποποιήσεις στους νόμους για το κλίμα, θα πρέπει να επιβάλει δρακόντεια μέτρα, όπως την απαγόρευση οδήγησης τα Σαββατοκύριακα.
πηγη


Οι αντίπαλοί του διαφωνούν, ισχυριζόμενοι ότι ο Wissing επιδιώκει να προκαλέσει φόβο και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.. Ο Wissing είναι μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και έχει αντιταχθεί εδώ και καιρό σε μέτρα για το κλίμα, όπως οι περιορισμοί ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Local, η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις εκπομπές της κατά 65% μέχρι το 2030, ενώ πρέπει να επιτυγχάνει ετήσιους στόχους εκπομπών.

Η κίνηση θα πρέπει να συμμορφωθεί με τον «νόμο για την προστασία του κλίματος» που ψήφισαν τα σοσιαλιστικά κόμματα ενός αποτυχημένου συνασπισμού του Βερολίνου σχετικά με την κλιματική εμμονή τους με την «απανθράκωση».

Πρόκειται για μία πίεση του υπουργού απέναντι στις παράλογες απαιτησεις του συνασπισμού, οι οποίες είναι εντελώς παράλογες και ακατόρθωτες!



Το Reuters ανέφερε:

«Οι εκπομπές θερμοκηπίου της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 70 ετών το 2023, αλλά ο τομέας των μεταφορών αποτυγχάνει σταθερά να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους του.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την προστασία του κλίματος, το υπουργείο που είναι αρμόδιο για την χαμηλή απόδοση πρέπει να ξεκινήσει ένα άμεσο πρόγραμμα για να την επαναφέρει σε τροχιά».



«Το υπουργείο Μεταφορών είπε ότι η μεταρρύθμιση του τομέα είναι πιο δύσκολη από άλλους τομείς της οικονομίας, επειδή επηρεάζει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing, αποκαλύπτει με αυτή την κίνηση τα τρελά τους σχέδια.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και του FDP που υποστηρίζει τους τρελούς στόχους για “απόλυτο μηδέν” διαπραγματεύεται τις τροποποιήσεις, αλλά δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία.



Έτσι, ο υπουργός ψηφιακών υποθέσεων και μεταφορών της Γερμανίας Wissing με την κίνηση αυτή αποκαλύπτει ποια είναι τα τρελά τους σχέδια.

Πιέζοντας τους εταίρους του στο συνασπισμό να εγκρίνουν γρήγορα τις αλλαγές της τροπολογίας, ο Wissing είπε ότι θα πρέπει να επιβάλει την απαγόρευση της οδήγησης για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του νόμου για το κλίμα, εάν οι τροποποιήσεις δεν τεθούν σε ισχύ πριν από τα μέσα Ιουλίου.

«Μια αντίστοιχη μείωση της απόδοσης της κυκλοφορίας θα ήταν δυνατή μόνο μέσω περιοριστικών μέτρων που είναι δύσκολο να επιβληθούν στον πληθυσμό, όπως η απαγόρευση οδήγησης σε όλη τη χώρα τα Σάββατα και τις Κυριακές», έγραψε ο Wissing σε επιστολή προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων συνασπισμού.

Η επιστολή επικρίθηκε έντονα από τους εταίρους του συνασπισμού και τις περιβαλλοντικές ομάδες ως ανεύθυνη τρομοκρατία σε μια εποχή που οι Γερμανοί δεν θέλουν περισσότερη πράσινη πολιτική και είναι υποτονικοί με την ιδεά.

Δείτε ακόμα: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναπτύσει μια τεχνολογία ανάγνωσης του μυαλού που θα αναφέρει τα «εγκλήματα σκέψης» στην αστυνομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου