Τρίτη, Απριλίου 09, 2024

ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 41%!!! 8 στους 10 λένε ότι υπήρξε ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ στα Τέμπη – Ελεύθερη πτώση για τον Κούλη και το συρφετό του



Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί η δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στον Alpha, καθώς η ΝΔ καταγράφει νέα πτώση σε σύγκριση με τις μετρήσεις του προηγούμενου μήνα.


Μπορεί η ΝΔ να διατηρεί το προβάδισμα, ωστόσο έχασε 1,4 μονάδες, φτάνοντας στο 25.6% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 και καταγράφει 12,3%. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παραμένει στην τρίτη θέση με 11,4%. Κερδισμένος σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση που εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 8,2% Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νίκη με 3,6% και η Νέα Αριστερά με 2,5%.

Τα έκτροπα στην υπόθεση της συγκάλυψης των Τεμπών, για την οποία είναι βέβαιο το 75% των πολιτών φαίνεται ότι είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη νέα πτώση της ΝΔ. Οι πολίτες απάντησαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τους έπεισε ότι δεν προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα.

Την ίδια στιγμή, στο ερώτημα ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από τη διαδικασία και τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, το 39% απάντησε ότι κερδισμένος βγήκε ο «κανένας». Το 23% θεωρεί ότι κερδισμένο βγήκε το ΠΑΣΟΚ και το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε μόλις 16%.

Παράλληλα, αυξήθηκε κατά 9 μονάδες, αγγίζοντας το 49% το ποσοστό των πολιτών που απάντησε ότι οι ευρωεκλογές 2024 είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου