Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2023

Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη ,Θεσσαλονίκης


Ilias Tsimpidàros
Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη ,Θεσσαλονίκης για την Ουσιαστική ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου .
Μήνυμα αγάπης και προτροπή εμπιστοσύνης στον Χριστό εξέπεμψε ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, χοροστατώντας , στο αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Δημήτριο, λίγες ώρες μετά τη χθεσινή αρχική ενθρόνισή του .


«Να εμπιστευόμαστε τον Χριστό και αυτό που μας προσφέρει, να το προσφέρουμε στους άλλους γιατί μέσα στην εκκλησία μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε, να συζούμε», τόνισε κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο κ. Φιλόθεος.






Η εκκλησία ήταν γεμάτη σήμερα από πιστούς από τους οποίους στο κήρυγμά του ζήτησε «να αξιοποιούμε όλοι μας στην καθημερινότητα τις δωρεές που μας προσφέρει η αγάπη του Θεού και να απολαμβάνουμε όσα η δωρεά και η ευλογία του τριαδικού θεού μας απλόχερα προσφέρει σε όλους».



Έπειτα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δέχθηκε ευχές από κληρικούς και λαϊκούς στον Άγιο Δημήτριο για την ενθρόνισή του.
Τέλος τελέστη τρισάγιο έξω από τον Ναό για όλους τους κεκοιμημένους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης.
Άξιος .



Ευχόμεθα στον Νέο Μητροπολίτη,
να ακολουθήσει τα χνάρια του προκατόχου
του Μητροπολίτη Άνθιμου ,ερχόμενος κοντά στην Πατρίδα , στην οικογένεια στούς νέους μας ,στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων ,όπως της υπογεννητικότητας ,της φυγής νέων μας στο εξωτερικό , της απομάκρυνσης της κοινωνίας μας απο τον Θεό και τα μυστήρια ,καθώς και ενάντια στην ανηλεή επίθεση στις Αξίες και στα ιδανικά του Έθνους μας .
nikiforospress.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου