Τρίτη, Μαΐου 18, 2021

Προεδρος Ένωσης Εισαγγελέων για την εγκληματικότητα: Εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζεται την αξία της ανθρώπινης ζωής

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η αντιεισαγγελέας του Αρείου

Πάγου κ. Άννα Ζαΐρη, πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκε στην άμεση σχέση που έχει η αύξηση της ακραίας εγκληματικότητας με την εισροή πληθυσμών στην Ελλάδα που δεν ασπάζονται την αξία της ζωής.

Στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «…η Ελλάδα είναι μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η έξαρση που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή».

«Όταν ένα παιδί ξεκινάει τη ζωή του και συνεχώς στο σχολείο ακούει πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τον άλλο, τα όρια της ελευθερίας να σταματούν εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Αυτά όλα διαπλάθουν. Και ξέρετε ότι η βάση της Πολιτείας και της Κοινωνίας της Ειρήνης βρίσκονται στην Εκπαίδευση».

«Ειδικά ο κόσμος που ασπάζεται τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού…βλέπετε ότι ανατρέπεται η ισορροπία και η κοινωνική ειρήνη»

Ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Κ. Πουλακίδας επισήμανε στην Α. Ζαΐρη ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται ένας «πόλεμος» μεταξύ Ελλήνων στο οργανωμένο έγκλημα, με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις της περί αξιών «του Έλληνα».

Η ίδια απάντησε ότι «επιβεβαιώνετε αυτό ακριβώς που σας λέω. Το βαρύ γνήσιο Ελληνικό έμβλημα εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές οι οποίες δεν ενστερνίζονται τις αξίες τις οποίες ενστερνίζεται ένας υγιής νους». «Οι ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ενστερνιστεί τις αξίες στις οποίες αναφέρομαι, είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού».




https://www.olympia.gr/1442147/ellada/proedros-enosis-eisaggeleon-gia-tin-egklimatikotita-eisroi-plithysmon-poy-den-aspazetai-tin-axia-tis-anthropinis-zois/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου