Σάββατο, Απριλίου 10, 2021

Σημεία των Καιρών: μάτωσε η εικόνα της Παναγίας του Καζάν στη μονή Jazak στη Σερβία! Αρχή των μεγάλων γεγονότων του Θεού και του ρώσικου ζητήματος;



Το κορωνοπάρτυ της Δύσης τελειώνει επεισοδιακά κάποια πάρτυ πάντα τελείωναν επεισοδιακά. Αρχή των μεγάλων γεγονότων..; και τα μεγάλα γεγονότα είναι πάντα εκ Θεού, των ανθρώπινων βιολογικών εργαστηρίων είναι τα κωρονοπάρτυ. Σηματοδοτείται αρχή του ρωσικού ζητήματος;..Στο μοναστήρι του Jazak στη Σερβία μάτωσε η εικόνα της Παναγίας του Καζάν που είναι προστάτιδα όλης της Ρωσίας. Το Μοναστήρι Jazak είναι ένα Σερβικό Ορθόδοξο μοναστήρι στο βουνό Fruška Gora στη βόρεια Σερβία, στην επαρχία Βοϊβοντίνα.
 


Σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση,η εικόνα της Παναγίας του Καζάν ανακαλύφθηκε στις 8 Ιολυλίου 1579 στην πόλη Καζάν της Ρωσίας (πρωτεύουσα σήμερα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν) από ένα νεαρό κορίτσι, ονόματι Ματρώνα. Το περιστατικό συνέβη λίγα χρόνια μετά την κατάκτηση της ταταρικής αυτής πόλης από τον Ιβάν Δ’ τον Τρομερό (1552)…


Η ανάρτηση από σέρβικη σελίδα αναφέρει στις 9/4/21

”Ο Θεός να σας βοηθήσει αγαπητοί αδελφοί και αδελφές.
Η εικόνα της Παναγίας του Καζάν μάτωσε στο μοναστήρι Jazak στη Σερβία. Είναι ένα σημάδι ότι ζητάει βοήθεια και τη δική μας κοινή υποστήριξη για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία. Είναι αναπόφευκτο να ξεκινήσει ο πόλεμος, γι ‘αυτό σας ζητώ σήμερα, όσο το δυνατόν περισσότερο, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να απαγγείλετε μια σύντομη ή μακρά προσευχή, Ακάθιστο, καθένας κατά δύναμη για τη σωτηρία των Ορθόδοξων Αδελφών μας. Όσο περισσότερες προσευχές υπάρχουν, τόσο περισσότερο ο Κύριος θα ανακουφιστούν τα δεινά και τόσο πιο ειρηνική θα δημιουργηθεί η λύση.”

H φωτογραφία της αιμάσσουσας εικόνας πιθανόν είναι αρχειακής μορφής και προέρχεται από Ρωσία ή Ουκρανία όπου κατά κόρον την τελευταία περίοδο οι εικόνες μάτωναν. Η πρωτότυπη είδηση πάντως είναι ότι μια εικόνα σαν κι αυτή της Παναγίας του Καζάν σύμφωνα τουλάχιστον με τη σέρβικη σελίδα μάτωσε στη μονή Jazak στη Σερβία.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου