Παρασκευή, Δεκεμβρίου 25, 2020

Δημοσιεύσεις στο Science και στο British Medical Journal αποδομούν τα λοκντάουν

Δημοσιεύσεις στο Science και στο British Medical Journal αποδομούν τα λοκντάουν . Για να δημοσιευθεί κάποιο άρθρο σε αυτά τα περιοδικά περνάει απο 40 κύματα επιστημονικών ελέγχων. Όμως , να όπου να΄ναι ο Χαρδαλιάς θα τα διαψεύσει...το δίχως άλλο








Konstantinos Farsalinos-b
Χθες στις 2:25 π.μ. ·

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Μα είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε ανόητους και θεότρελους Βρετανούς επιστήμονες να λένε ότι ο οριζόντιος περιορισμός στο σπίτι και τα SMS από το 1 έως το 6 δεν προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο;
Inferring the effectiveness of government interventions against COVID-19 https://science.sciencemag.org/.../12/15/science.abd9338
(Εικόνα 1)
Αλλά ποιος θα ασχοληθεί τώρα με μια δημοσίευση σε Αμερικανικό περιοδικό ονόματι Science? Για να αντιληφθείτε πόσο πίσω είναι, το περιοδικό δημιουργήθηκε το 1880, 38 χρόνια πριν την Ισπανική γρίπη. Και θα μας κάνουν συστάσεις για διαχείριση πανδημίας το 2020? Εδώ έχουμε έτοιμες τις λύσεις από την Περιφέρεια Αττικής μέσω της διαχείρισης κυκλοφορίας, που μετράει μόνο εργάσιμες ημέρες και ώρες. Science και ανοησίες, χαμένος χρόνος...
Και να ήταν μόνο αυτό;
Άλλοι, όμοιας τρέλας, Βρετανοί επιστήμονες, λένε το πρωτοφανές! Ότι όταν περιορίζεις οριζόντια όλο τον πληθυσμό (stay at home για όλους) και κλείνεις τα σχολεία, τότε έχεις προσωρινό όφελος αλλά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ λίγο αργότερα.
Effect of school closures on mortality from coronavirus disease 2019: old and new predictions
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m3588
(Εικόνα 2)
Αλλά μην φαντάζεστε, σε ένα ανύπαρκτο και άγνωστο επιστημονικό περιοδικό δημοσιεύτηκε, ονόματι British Medical Journal (BMJ).
Για να καταλάβετε πόσο πίσω σε αντιλήψεις είναι και αυτό το περιοδικό, πρωτοκυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου του 1840! 78 χρόνια πριν την Ισπανική γρίπη!
Παλαιών αντιλήψεων λοιπόν και αυτό, σε σχέση με τις σύγχρονες μεθόδους του οριζόντιου και καθολικού εγκλεισμού και των καμερών διαχείρισης της κυκλοφορίας που αποδεικνύουν ότι ο ιός μεταδίδεται και από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων κι όχι μόνο από τις καμινάδες των τζακιών.
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι και οι δύο μελέτες έχουν ένα βασικό (σοβαρό αυτή τη φορά) πρόβλημα. Δεν αξιολόγησαν τί άλλα προβλήματα προκαλούν τα ακραία και οριζόντια περιοριστικά μέτρα. Προβλήματα στην σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία (δηλαδή στην Υγεία), που δεν σχετίζονται με COVID.
Σκεφτείτε τί θα έδειχναν αν λάμβαναν κι αυτά υπόψιν τους!!!
Και για να επανέλθουμε στο προηγούμενο κλίμα, όταν εμείς προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία και σώζουμε ζωές με κηδείες Ebola για τον COVID, και όταν μετράμε αυτοκίνητα στις οδικές αρτηρίες της Αθήνας για να εξηγήσουμε το Βατερλό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, αναλύοντας μάλιστα διεξοδικά τη μεθοδολογία και με peer review απευθείας από την Περιφέρεια Αττικής και με τις ευλογίες των (ευ)αγγέλων, οι Άγγλοι επιστήμονες πάνε και δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικά που δημιουργήθηκαν πριν από 2 αιώνες.
Βάρβαροι! Ας συνεχίσουμε εμείς να απολαμβάνουμε το γρασίδι που τόσο απλόχερα μας προσφέρουν...

απο Misha Sarov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου