Σάββατο, Αυγούστου 15, 2020

Θα μπορούσε αυτή η φωτιά να ήταν υβριδική επιχείρηση ή ένα μήνυμα ή κάτι άλλο ; ότι και να ήταν η ΠΑΝΑΓΙΑ ανήμερα της γιορτής ΤΗΣ απέτρεψε τα χειρότερα

  https://youtu.be/w1HiSWgLu9o

  Και όσοι δεν φορούν μάσκες στην Αθήνα εκ των 


πραγμάτων θα πρέπει να φορέσουν. Λίγο πριν τελειώσει ο όρθρος στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού ανεβαίνει στον γαλάζιο Αττικό Ουρανό. Με το ελαφρύ  βόρειο αεράκι γεμίζει όλος ο ορίζοντας από την Μεταμόρφωση της Αττικής μέχρι το Θριάσιο πεδίο.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τελειώνει ο ιερέας μοιράζει το αντίδωρο και ο καπνός εξακολουθεί να είναι πυκνός και να ανεβαίνει προς τα πάνω κατακλύζοντας τώρα και άλλες περιοχές της Αττικής.

Οι λιγοστοί φέτος  τουρίστες- επισκέπτες του βράχου της Ακρόπολης αποσβολωμένοι φωτογραφίζουν τον μαύρο ορίζοντα και μεταξύ τους λένε ότι τους θυμίζει κάτι από την έκρηξη της Βηρυτού.

Λίγο πιο εκεί μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας μέσω των ασυρμάτων ακούγονται να λένε ότι έπιασε μια μεγάλη φωτιά στην Εθνική οδό σε εργοστάσιο πλαστικών ( εξ ου και ο μαύρος πυκνός καπνός και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που μυρίζει παράξενα)

Στο διαδίκτυο οι πρώτες πληροφορίες και οδηγίες .

« Με αφορμή την εκδήλωση της φωτιάς, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:

1.α αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.» https://www.pronews.gr/perivallon/fysi/905960_fotia-sti-metamorfosi-o-mayros-kapnos-ehei-pnixei-tin-attiki-ti-na-prosehoyn

 

Φωτιές ανήμερα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ σε τέτοιο κομβικό σημείο της εξόδου της Εθνικής οδού  ( η οποία κάποια στιγμή κλείνει και εκτρέπεται η κυκλοφορία) και σε εργοστάσιο πλαστικών ( τεράστιο θερμικό φορτίο και εκπομπή διοξινών και άλλων καρκινογόνων αερίων) μόνο ερωτηματικά δημιουργούν.

Το πόρισμα της πυροσβεστικής  που θα βγει θα δείξει τις αιτίες.

Όμως ένα ερωτηματικό πλανάται με βάση τα παραπάνω και λόγω των εκτάκτων και εθνικών προβλημάτων των καιρών μας.

« θα μπορούσε να ήταν αυτή η φωτιά ένας εμπρησμός στον τύπο των υβριδικών επιχειρήσεων και  ένα μήνυμα προς όλους μας;;;»

Ότι και να ήταν θα πρέπει όσοι βρίσκονται στην Αττική να φροντίσουν να χρησιμοποιήσουν την μάσκα τους σωστά.

Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ανήμερα της εορτής της απέτρεψε τα χειρότερα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου